Un ministru PSD il ataca extrem de violent pe ambasadorul Canadei pentru ca sustine protestatarii: „Instigati la o ruptura in societatea romaneasca”

news

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer, il ataca violebt pe ambasadorul Canadei la Bucuresti, Kevin Hamilton, pentru ca si-a manifestat sustinerea pentru protestatarii care incearca sa blocheze masacrarea legilor justitiei.

Laufer sustine ca ambasadorul si-a depasit atributiile si ca instiga „la o ruptura in societatea romaneasca”.

„Excelenta Voastra, domnule ambadador Kevin Hamilton,

Sunt, si eu , la randul meu, „ingrijorat” de modul si felul in care va depasiti atributiile pentru care ati fost acreditat sa reprezentati tara dumneavoastra, Canada, pe teritoriul Romaniei.

Prin declaratia si comportamentul dumneavoastra, va implicati in politica interna a Romaniei, ceea ce va este strict interzis prin Conventia de la Viena, Constitutia Romaniei si legea 269/2003 Art 50 litera f) care le interzice membrilor corpului diplomatic si consular al Romaniei, si ma gandesc ca este reciproc valabila: „f) sa declare sau sa participe la greve, precum si la mitinguri, demonstratii, procesiuni sau orice alte intruniri cu caracter politic”, ceea ce este, evident, in afara statutului dumneavoastra de diplomat.

Nu doar ca va puneti intr-o lumina prosta, dar si dezinformati. Prin urmare instigati la o ruptura in societatea romaneasca. Atata vreme cat nu spuneti cu subiect si predicat care paragraf sau litera din aceste legi va ingrijoreaza si citez: „Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces ( de evolutie pozitiva). De aceea intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor”.

Care protestatari? Unii sunt pro altii sunt contra! Aceste afirmatii nu doar „par”, ci sunt lozinci lipsite de fond si forma! Eu, fiind „ingrijorat”, v-am mentionat clar cu subiect si predicat care este articolul si legea pe care dumneavoastra le incalcati cu aceste afirmatii nefericite si anti constitutionale.

In statul de drept, acela pe care dumneavoastra incercati sa il aparati prin aceasta „ingrijorare” si in urma unei asemena declaratii (care instiga romani contra romani si amestecul dumneavoastra in politica interna a unui stat suveran membru deplin al EU si NATO), apare urmatoarea situatie tot conform Legii 269/2003, art 51 (1) Calitatea de membru al Corpului diplomatic si consular al Romaniei inceteaza in urmatoarele cazuri. Iar eu ma gandesc ca aceasta situatie este aplicabila reciproc: litera e) incetarea indeplinirii conditiilor prevazute la art. 17 alin. (1) lit. a) si b) ori nerespectarea obligatiilor prevazute la art. 32 sau a interdictiilor prevazute la art. 50.

Deci dvs incalcati art 50 litera f).

Mai vreau sa va spun ceva: cei care au contribuit la evolutia Romaniei in ultimii 27 de ani sunt cetatenii Romaniei. Ei au ales un Parlament reprezentativ si legitim, asa cum este si Parlamentul actual.

In Romania exista toate instrumentele democratice necesare pentru o dezbatere ampla pe marginea legilor justitiei, iar forumul suprem care va decide forma finala, nu sunt nici protestatarii pro sau contra acestor legi, nici ONG-urile, nici ambasadele straine, ci doar Parlamentul ales in mod legitim si constitutional!

Am jurat sa apar integritatea sipirituala si teritoriala a Romaniei si ma vad obligat sa reactionez la asemenea declaratii care pun in pericol valorile pe care mi-am asumat sa le apar si sa le respect prin juramant!”, scrie Ilan Laufer pe Facebook.

Ambasadorul Canadei in Romania, Kevin Hamilton a declarat marti, la Iasi, ca tara sa, alaturi de alti parteneri internationali, este ingrijorata de modificarile la legile justitiei, sustinand ca intelege „pe deplin” nemultumirile oamenilor care ies in strada.

Ambasadorul canadian la Bucuresti Kevin Hamilton s-a intalnit marti, la Primaria Iasi, cu edilul Mihai Chirica, el declarand ulterior jurnalistilor ca faptul ca oamenii ies in strada si protesteaza pasnic arata ca Romania are o democratie puternica.

„Canada, ca si multi parteneri internationali, este preocupata si are aceeasi ingrijorare pe care o au multi dintre protestatari in ceea ce priveste reforma in justitie si pachetul de legi care se dezbate in Parlament. Din 2007 si pana in prezent Romania a facut progrese remarcabile in lupta impotriva coruptiei si in constituirea independentei in acest sector. Multe parti din pachetul de legi amintit par ca vor inversa acest proces. De aceea intelegem pe deplin nemultumirile protestatarilor”, a spus ambasadorul Canadei, Kevin Hamilton.

Cat priveste modificarile la Codul Fiscal, adoptate recent de guvern, diplomatul canadian a spus ca investitorilor nu le plac schimbarile bruste

.„Referitor la recentele masuri fiscale pot spune ca principala noastra preocupare este sa asiguram siguranta si predictibilitate pe piata economica. Investitorilor nu le plac schimbarile bruste, coruptia si semnalele care ar putea arata ca buna guvernare este in pericol”, a declarat ambasadorul Canadei in Romania.

La randul sau, primarul Iasiului Mihai Chirica a spus ca este increzator ca investitori din Canada vor veni la Iasi pentru a deschide afaceri in zona.

„Cred ca putem intari relatiile economice. Canada este prezenta la Iasi cu companii care numara in total 800 – 1.000 de angajati. Poate nu este mult, dar este important ca este aici. Avem, desigur, o perspectiva in acest sens si sunt convins ca atat Canada, cat si alte state din Uniunea Europeana si America, pot contribui la cresterea economica a Iasului”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Excelenta Sa Kevin Hamilton a scris un mesaj si in cartea de condoleante aflata in holul central al Primariei iesene, pusa la dispozitia tuturor celor care doresc sa aduca un ultim omagiu Majestatii Sale Regele Mihai I al Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: