Un ministru TURC avertizeaza Romania ca s-ar putea confrunta cu o LOVITURA de stat: „Este posibil sa se intample peste ceva vreme”

news

Ministrul turc al Dezvoltarii, Lutfi Elvan, a avertizat miercuri, intr-o conferinta de presa la Bucuresti, ca scolile din miscarea Gulen din Romania ar putea fi la baza unei lovituri de stat cum a fost cea din Turcia in 15 iulie.

„Va privim ca pe niste prieteni si va spun cu toata sinceritatea sa aveti mare grija cu scolile organizatiei teroriste FETO, este posibil sa se intample peste ceva vreme si aici ce s-a intamplat in Turcia”, a sustinut ministrul turc, citat de Mediafax.

In ce priveste reactia autoritatilor romane in legatura cu scolile, Lutfi Elvan a spus ca acestea trebuie sa actioneze cum considera ca este corect. „Noi am trecut prin asa ceva si nu va dorim sa treceti prin aceasta experienta”, a mai spus demnitarul. El a declarat ca in Romania este greu de inteles aceasta „organizatia terorista” cu mai multe fete care practica un tip de islamism distorisionat. De asemenea, ministrul a sustinut ca scolile din miscarea Gulen „racoleaza” copii incepand cu varsta de cinci ani, uneori chiar copii al unor demnitari inalti, in care investesc foarte mult, ca apoi sa-i plaseze in institutii publice.

Demnitarul se afla intr-o vizita de doua zile in Romania, in perioada 16 – 17 august. El a avut o intalnire cu vicepremierul roman Costin Borc, pe care l-a informat in legatura cu situatia din Turcia, dar cei doi oficiali au discutat si despre dezvoltarea relatiilor economice dintre Romania si Turcia. Lutfi Elvan a multumit statului roman pentru „reactia ferma” pe care a avut-o dupa tentativa de lovitura de stat din 15 iulie si a subliniat ca Romania este un partener strategic al Turciei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: