Un nou cutremur cu magnitudinea 5,6 s-a produs in Turcia: Peste 20 de cladiri au fost distruse, au existat victime

externe

Un cutremur cu magnitudinea 5,6 a lovit provincia Malatya din sud-estul Turciei, provocand moartea a cel putin o persoana, scrie publicatia turca Anadolu, preluata de „European Pravda”.

Cutremurele s-au produs luni, 27 februarie, la ora 12:04, epicentrul a fost localizat in districtul Yeshilyutr.

Biroul pentru prevenirea si lichidarea consecintelor situatiilor de urgenta (AFAD) a raportat ca a fost inregistrata distrugerea a 25 de case. Salvatorii lucreaza la fata locului, locuitorii din zona sunt rugati sa nu intre in cladirile afectate din cauza pericolului de prabusire.

In acest moment, se stie despre un mort si 69 de raniti.

Este al treilea cutremur major de la cele mai puternice replici din 6 februarie, cand sud-estul Turciei si zonele apropiate din Siria au fost zguduite de cutremure cu magnitudinea de 7,7 si, mai tarziu in aceeasi zi, de 7,6. Bilantul confirmat al distrugerilor din cele doua tari a depasit deja 50.000 de morti.

In urma unui al doilea cutremur puternic, la 20 februarie, sase persoane au murit si aproape 300 au fost ranite in aceleasi zone. La 25 februarie, a avut loc un alt cutremur semnificativ, dar, din cate se stie, nu s-au inregistrat victime.

Autoritatile turce au anuntat o ancheta la scara larga si au inceput arestari in masa ale dezvoltatorilor si antreprenorilor ale caror cladiri nu au putut rezista socurilor si s-au prabusit complet. Mai mult de 600 de persoane sunt deja anchetate.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: