„Un nou guvern roman pentru a strangula justitia”. Articol devastator intr-o prestigioasa publicatie din Franta, sunt dezvaluite planurile lui Dragnea

politica

Le Figaro publica un articol foarte dur la adresa noului guvern al PSD-ALDE, despre care scrie ca principala sa misiune este sa „sugrume justitia”.

Publicatia arata ca executivul condus de prima femeie premier din istoria Romaniei s-ar putea sa nu puna capat instabilitatii guvernamentale, ajunsa boala cronica de la venirea la putere a PSD. Acest „vals guvernamental” se explica exclusiv prin diferitele tentative de a modifica legile justitiei, tentative in care sunt implicati mai multi inalti demnitari, in special din PSD, care vor sa scape de acuzatii de coruptie, abuz de putere si deturnare a zeci de milioane de euro.

In articol este mentionata si scrisoarea de miercuri a Comisiei Europene, in care era exprimata „ingrijorarea” fata de afectarea independentei sistemului judiciar si a capacitatii de a lupta eficient impotriva coruptiei. Lupta intre puterea legislativa si magistrati este crancena si vine la capatul unui an de manifestatii de amploare, aminteste Le Figaro. Cu toate acestea, social-democratii nu au renuntat, iar dupa esecul OUG13, frontul s-a mutat in Parlament, sub obladuirea aceluiasi Florin Iordache, ministrul care a initiat OUG13 si care ulterior si-a dat demisia. Din Parlament, puterea politica incearca sa puna presiune pe magistrati, obligandu-i sa raspunda la anchete parlamentare si sa-si demonstreze probitatea morala.

Autorul articolului din Le Figaro se intreaba si daca debarcarea lui Tudose este o fronda, dar i se pare mai degraba o manevra pentru a castiga timp. Dragnea incearca din nou sa aiba control absolut al puterii, pentru ca timpul il preseaza. Seful PSD isi joaca ultimele carti. Si-a pus oameni credinciosi in noul guvern si incearca sa forteze aplicarea noilor legi ale justitiei, in ciuda mesajelor alarmante venite dinspre Bruxelles si a riscului unei revolte populare mult mai ample, conchide autorul corespondentei de la Bucuresti.

figaro

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Comentarii: