Un nou termen in procesul inculpatului Dragnea. Protestatarii din fata ICCJ sunt legitimati si filmati meticulos de jandarmi – Video live

news

Inalta Curte de Justitie si Casatie ┬ájudeca, marti, un nou termen in dosarul presedintelui PSD, Liviu Dragnea, in care este acuzat de instigare la abuz in serviciu si la fals intelectual in legatura cu angajarea a doua membre de partid la DGASPC Teleorman. Cetva zeci de protestatari il asteapta pe Liviu Dragnea, scandand „Justiei, cu coruptie!”.

Protestatarii au fost trimisi un spatele unui gard instalat de jandarmi in fata Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Fiecare a fost legitimat si apoi filmat de catre jandarmi.

La termenul din 20 iunie, fostul sef al Complexului de servicii destinate copilului si familiei din Alexandria, Constantin Balaban, inculpat in dosar, a declarat ca nu a luat nicio masura in cazul celor doua angajate care lucrau de fapt la PSD Teleorman si ca a semnat acte „de frica” sa nu fie dat afara.

Liviu Dragnea a fost trimis in judecata de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de savarsirea, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a infractiunilor de instigare la abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

In acelasi dosar a fost trimisa in judecata si fosta sotie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, la data comiterii faptei coordonator al Complexului de servicii destinate copilului si familiei si sef serviciu Secretariat din cadrul DGASPC Teleorman, cu privire la savarsirea infractiunii de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. De asemenea, au fost trimisi in judecata mai multi angajati de la DGASPC Teleorman.

Conform DNA, Dragnea ar fi intervenit pentru mentinerea in functie si plata drepturilor salariale pentru doua angajate de la DGASPC Teleorman, desi ar fi stiut ca acestea lucrau de fapt in cadrul organizatiei PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, incadrata din anul 2005 la DGASPC Teleorman in functia de inspector de specialitate in cadrul Serviciului administrativ, si Anisa Niculina Stoica, incadrata, din anul 2006, in functia de referent.

Potrivit procurorilor, cele doua angajate nu s-ar fi prezentat la serviciu si nici nu ar fi prestat vreuna dintre activitatile inscrise in contractul lor munca semnat cu DGASPC Teleorman, desfasurandu-si de fapt activitatea la sediul organizatiei judetene PSD Teleorman.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: