news

Un oltean in Timisoara a incercat sa dea foc steagurilor din fata primariei. Dosar penal pentru distrugere prin incendiere

Un barbat de 37 de ani din judetul Dolj a fost retinut de politistii timisoreni, sambata, si i s-a intocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere, dupa ce a incercat sa dea jos steagurile arborate in fata Primariei Municipiului Timisoara.

Purtatorul de cuvant al Politiei Locale Timisoara, Daniela Seracin, a declarat ca barbatul este din localitatea Plenita.

„Barbatul a fost observat de un angajat al Primariei, aflat in cladire, care a anuntat guard-ul Politiei Locale, in serviciu la Primarie, iar acesta l-a oprit, imediat sosind in sprijin si echipajul de interventie. Cel in cauza a fost apoi predat politistilor de la Sectia 1, sositi si ei la fata locului, pentru continuarea cercetarilor”, a afirmat Daniela Seracin.

Barbatul era indignat ca in fata primariei sunt arborate si drapelele unor tari europene.


Foto: Pressalert.ro

„Aceasta actiune nu este un protest inocent, ci o fapta penala ce putea usor sa duca la incendierea primariei. Acolo ne duce extremismul nationalist cu care se incearca otravirea comunitatii noastre. Este un semnal de alarma ca ce incepe cu vorbe se termina in fapte. Stim cine sunt parintii spirituali ai acestor fapte – aceiasi huligani care au scandat sloganuri xenofobe in fata casei mele si care au intrat cu forta in primarie, cu George Simion in frunte”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Biroul de presa al Politiei Timis a precizat ca pe numele barbatului a fost intocmit dosar penal pentru distrugere prin incendiere si este audiat, la sediul Politiei, cercetarile continuand pentru stabilirea situatiei de fapt si luarea masurilor legale care se impun.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

3 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

3 ore ago

Raport ONU: Jumatate din pasunile lumii s-au degradat din cauza utilizarii excesive si a schimbarilor climatice

Jumatate din pasunile naturale ale lumii au fost degradate de supraexploatare si de schimbarile climatice,…

3 ore ago

Rusia condamna un alt expert in tehnologie hipersonica la 14 ani de inchisoare pentru tradare

Fizicianul rus Anatoli Maslov a fost condamnat, marti, la 14 ani de inchisoare intr-o colonie…

3 ore ago

Judecatoarea lui Vlad Pascu a fost recuzata, procesul se reia de la zero. Judecatoarea s-a transferat la Constanta

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

O oră ago