externe

Elon Musk si-a concediat angajatii care il criticau. Acestia pregatisera o scrisoare deschisa, spuneau ca le este „rusine” de comportamentul patronului

Compania SpaceX a concediat mai multi angajati implicati in pregatirea unei „scrisori deschise” care a criticat in special comportamentul adoptat de Elon Musk in spatiul public, potrivit unui mesaj expediat de directoarea departamentului de operatiuni din cadrul acestei companii spatiale, al carui continut si a carui existenta au fost confirmate pentru AFP de un angajat al firmei californiene.

Un „mic grup” de angajati au trimis acea scrisoare tuturor colegilor lor, solicitandu-le semnaturile si participarea la un sondaj, a scris Gwynne Shotwell intr-un e-mail expediat joi seara intregului personal al companiei SpaceX.

Unii dintre ei s-au simtit „inconfortabil si intimidati sau chiar furiosi, pentru ca scrisoarea ii indemna sa semneze ceva ce nu reflecta opiniile lor” sau pentru ca scrisoarea „a interferat cu capacitatea lor de a se concentra asupra muncii”, a adaugat aceeasi directoare de operatiuni.

Or, considera ea, „avem prea multe activitati esentiale de realizat si nu avem nevoie de acest tip de activism lipsit de orice masura”.

Dupa ce a efectuat o ancheta, compania californiana „a concediat un anumit numar de angajati implicati” in acel demers, a precizat Gwynne Shotwell, fara sa precizeze numarul acestora.

Scrisoarea deschisa aflata in pregatire, dezvaluita initial de site-ul The Verge, a criticat comportamentul avut de Elon Musk in spatiul public, precum si recentele acuzatii de hartuire sexuala formulate impotriva lui, considerate „o sursa frecventa de distragere a atentiei si de rusine pentru noi”.

„In calitate de patron si de cel mai important purtator de cuvant al companiei, Elon Musk este considerat imaginea SpaceX – fiecare mesaj pe care il scrie pe Twitter este considerat, de facto, o declaratie publica din partea companiei, mai ales in ultimele saptamani”, au adaugat autorii scrisorii.

Reprezentantii SpaceX nu au dat curs deocamdata solicitarilor trimise de redactia AFP pentru a obtine un punct de vedere oficial al companiei californiene pe marginea acestui subiect.

CEO-ul SpaceX, care este si patronul producatorului de automobile electrice Tesla si al mai multor start-up-uri, este un obisnuit al controverselor de pe Twitter, unde publica in mod regulat mesaje virulente, uneori criptice sau chiar insultatoare. Mesajele lui au capatat o noua dimensiune dupa ce Elon Musk a anuntat in aprilie ca doreste sa cumpere aceasta retea de socializare.

Foto: ro.depositphotos.com

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: elon musk

Recent Posts

Agentia ONU pentru alimentatie avertizeaza: „Foametea este veritabila in nordul fasiei Gaza”

In nordul Fasiei Gaza este o „veritabila foamete", care progreseaza catre sudul teritoriului palestinian, a…

4 ore ago

Armata germana s-a deconectat de la un serviciu on-line care i-a provocat o serie de brese de securitate. Si conexiunile cancelarului german Olaf Scholz ar putea fi compromise

Bundeswehr, fortele armate germane, au deconectat de la internet o conexiune la serviciul de videoconferinte…

5 ore ago

Sadiq Khan obtine al treilea mandat de primar al Londrei, dupa un „vot istoric.” 2,4 milioane de londonezi s-au prezentat la urne

Laburistul Sadiq Khan a obtinut un al treilea mandat, succesiv, de primar al Londrei, dupa…

7 ore ago

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne au ocupat campusurile pentru a protesta fata de razboiul din Gaza

Studentii de la Trinity College din Dublin si de la Universitatea Lausanne din Elvetia au…

8 ore ago

Aproape 10.000 de locuitori de pe insula indoneziana Ruang vor fi relocati definitiv dupa eruptiile vulcanice

Aproape 10.000 de locuitori ai insulei indoneziene Ruang vor fi relocati definitiv dupa ce o…

8 ore ago

Oficial israelian: Nu am fost de acord sa punem capat razboiului si nici nu ii vom lasa pe mediatori sa garanteze incheierea razboiului

In a doua declaratie din ultimele ore, un oficial israelian a negat din nou informatiile…

8 ore ago