Un partizan s-a aruncat in aer cand militarii rusi au venit sa-l aresteze. Doi soldati rusi au decedat

externe

Un partizan ucrainean din Tokmak, regiunea Zaporojie, s-a aruncat in aer in momentul in care soldatii rusi au venit sa il aresteze. Doi rusi ar fi decedat in explozie, anunta surse ucrainene.

„Maksim Makhrinov s-a aruncat in aer impreuna cu doi soldati rusi cand iesea de la intrarea in propria casa din Tokmak, oras ocupat temporar”, informeaza surse ucrainene.

Rusii l-au acuzat ca a ajutat armata ucraineana sa isi regleze focul impotriva bazelor ocupantilor din oras.

„Maksym a fost intr-adevar un partizan, ajutand la eliberarea orasului sau natal. Ultimele cuvinte ale lui Maxim au fost ‘Glorie Ucrainei!'”, au precizat sursele ucrainene.

Recent, fortele Ucrainei au distrus mai multe depozite de munitii din Tokmak.

Fortele ucrainene au incercat sa ocupe centrala nucleara Zaporojie intr-un atac care a avut loc vineri noapte, a transmis sambata Ministerul rus al Apararii, potrivit Reuters.

Ministerul Apararii de la Moscova a precizat ca o forta navala ucraineana de peste 250 de militari a incercat sa acosteze pe malul unui lac din apropiere de centrala nucleara Zaporojie, in sudul Ucrainei, vineri la ora locala 23.00.

„In ciuda prezentei reprezentantilor Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) la centrala nucleara Zaporojie, regimul de la Kiev a incercat inca o data sa ocupe uzina”, a transmis sursa citata.

Rusia sustine ca fortele sale au dejucat atacul cu ajutorul elicopterelor militare si avioanelor de lupta, distrugand 20 de barci ucrainene si determinand altele sa se indeparteze, respingand astfel asaltul.

Reuters precizeaza ca nu a putut verifica informatiile.

In ultimele luni, Kievul si Moscova s-au acuzat reciproc de atacuri asupra centralei nucleare, cea mai mare din Europa.

Centrala a fost capturata de fortele ruse in martie, dar este conectata in continuare la reteaua electrica ucraineana si este operata de angajati ucraineni.

AIEA a trimis in aceasta saptamana o misiune la centrala nucleara, din cauza ingrijorarilor ca o escaladare a situatiei ar putea duce la un dezastru nuclear in Europa, similar cu cel de la Cernobal.

Atat Rusia, cat si Ucraina au spus ca situatia este grava si ca riscul unei catastrofe nucleare este mare. Ucraina si Occidentul sustin ca Rusia foloseste centrala ca baza pentru arme grele pentru a descuraja Ucraina sa traga asupra acestora.

Mai mult despre:

Comentarii: