news

Un politist din Iasi a refuzat o spaga de 2.800 lei si a sesizat Anticoruptia. Mituitorul ar putea fi arestat preventiv

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi au solicitat arestarea preventiva a unui barbat in varsta de 30 ani, cercetat pentru comiterea infractiunilor de „dare de mita” si „refuz de prelevare de mostre biologice”.

Potrivit unui comunicat de presa, in data de 11 februarie, in jurul orei 01,30, barbatul in varsta de 30 de ani a condus un autoturism pe DC 140, in localitatea Focuri, judetul Iasi. Politistii care l-au oprit in trafic au constatat ca se afla sub influenta bauturilor alcoolice si l-au condus la Spitalul Orasenesc Harlau, pentru prelevarea de probe biologice din sange pentru stabilirea alcoolemiei, dar a refuzat.

Ulterior, dupa ce a fost dus la sediul Postului de Politie Focuri in vederea intocmirii actelor penale si pentru eliberarea dovezii privind retinerea permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare, barbatul l-a rugat pe agentul de politie sa-i restituie permisul de conducere in schimbul unei sume de bani, motivand ca are nevoie pentru domeniul in care lucreaza, informeaza Agerpres.

„Agentul de politie a refuzat oferta si a sesizat Serviciul Judetean Anticoruptie Iasi, iar la data de 15 februarie, in intervalul orar 10,18-11,15, numitul CTC a fost prins in flagrant cand a remis suma de 2800 de lei agentului de politie din cadrul Postului de Politie Focuri, pentru a indeplini un act contrar atributiilor sale de serviciu, respectiv pentru a-i inapoia permisul de conducere ridicat pentru savarsirea infractiunii de „refuz de prelevare de mostre biologice”, precum si pentru distrugerea actelor procedurale intocmite”, se precizeaza in comunicatul de presa al Parchetului de pe langa Tribunalul Iasi.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

7 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

7 ore ago

Polonia va cheltui 2,3 miliarde de euro pentru un „scut estic”. Sistemul de fortificatii a inceput sa fie deja construit

Polonia va investi peste 2,5 miliarde de dolari (2,3 miliarde de euro) in incercarea de…

7 ore ago

Starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico: grava, dar „pronostic pozitiv”, spune ministrul slovac al Sanatatii

Pronosticul privind starea de sanatate a premierului slovac Robert Fico dupa tentativa de asasinat „este…

7 ore ago

Robotii si inteligenta artificiala, folosite pentru a ajuta femeile sa ramana insarcinate. Este acesta viitorul fertilizarii in vitro?

In mod normal, fertilizarea in vitro (sau FIV) este o „afacere” realizata manual. Medicul realizeaza…

7 ore ago