Categories: externe

Un presedinte de stat sustine ca a auzit vocea lui Dumnezeu: „Mi-a spus: daca nu incetezi, voi dobori acest avion”

Presedintele Filipinelor, Rodrigo Duterte, a promis ca nu va mai injura in timpul discursurilor sale dupa ce, spune el, ar fi primit instructiuni in acest sens de la Dumnezeu, informeaza vineri presa locala, citata de EFE, informeaza Agerpres.

‘Priveam catre cer cand veneam incoace (…) O voce mi-a spus ‘daca nu incetezi, voi dobori acest avion”, a povestit Duterte intr-o interventie in fata presei, la revenirea in Filipine dupa o vizita oficiala de trei zile in Japonia. ‘Si eu am intrebat ‘cine vorbeste?’ Evident, era Dumnezeu. Asa ca i-am spus lui Dumnezeu ca nu voi mai folosi cuvinte urate si injurii’, a adaugat seful statului filipinez, potrivit postului ABS-CBN. ‘O promisiune facuta lui Dumnezeu este o promisiune facuta poporului filipinez’, a insistat el.

Duterte, investit in functie la 30 iunie dupa o victorie zdrobitoare, este cunoscut pentru folosirea constanta a injuraturilor si insultelor in discursurile si conferintele sale de presa. Una dintre injuraturile sale favorite este ‘putang ina’, care se poate traduce drept ‘fiu de catea’, expresie pe care a utilizat-o constant pentru a-l descrie pe presedintele american Barack Obama, pe ambasadorul SUA la Manila, Philip Goldberg, si pe papa Francisc. Duterte a insultat in repetate randuri SUA pentru criticile formulate de administratia americana fata de razboiul declarat de presedintele filipinez impotriva drogurilor si a traficantilor care s-a soldat in numai patru luni cu peste 4.700 de morti.

De altfel, Duterte a anuntat joi seara ca preconizeaza ca razboiul sau impotriva drogurilor, lansat la 30 iunie, va mai provoca inca 20.000-30.000 de decese. ‘Va puteti astepta la 20.000-30.000 de morti, ca sa punem capat problemei drogurilor in tara mea’, a avertizat Duterte.

In ciuda criticilor primite din partea comunitatii internationale, Duterte se bucura de sprijinul majoritatii filipinezilor. Potrivit ultimelor sondaje, 76% dintre filipinezi aproba felul in care Duterte isi exercita mandatul, 11% se declara nemultumiti, iar 13% sunt indecisi.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

11 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

11 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

11 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

11 ore ago