Un prizonier rus se roaga de ucraineni: „Nu ma trimiteti inapoi in Rusia, o sa ma ucida. Va rog, nu ma dati la schimb” – Video

externe

Un detinut rus care a fost recrutat pentru a lupta in Ucraina si a ajuns sa fie luat prizonier a cerut sa nu fie returnat in tara sa de teama ca ar putea fi ucis.

Alexander Bolchev isi ispasea o pedeapsa intr-o colonie penala din Yelets, Rusia, in septembrie, cand s-a alaturat Grupului Wagner. Tanarul in varsta de 26 de ani, care a fost condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare in 2020 pentru furtul unui miel de 6 luni, potrivit documentelor judiciare obtinute de Meduza, s-a alaturat grupului deoarece i s-ar fi promis ca va fi amnistiat.

In plus, condamnarea lui Bolchev ar fi fost stearsa din cazierul sau, a sustinut el, ceea ce i-ar fi facilitat obtinerea unui loc de munca in viitor.

Bolchev a fost trimis sa atace pozitii ucrainene in Bahmut, un oras din regiunea ucraineana Donetk, partial ocupata de Rusia, dupa ce a petrecut doua luni „in pregatire”, a relatat Yahoo News. Se pare ca a petrecut doar o zi pe front.

Bolchev, acum prizonier de razboi, a cerut sa nu fie returnat in Rusia in cadrul unui schimb de prizonieri.

„Nu vreau [sa fiu schimbat], pentru ca ma vor ucide. Stiu ca ma vor ucide. Va rog, nu ma dati la schimb”, a declarat Bolchev in timpul unui interviu cu jurnalistul ucrainean Iuri Butusov.

Jurnalistii de la publicatia independenta rusa Verstka au contactat-o pe sora lui Bolchev, care a confirmat identitatea acestuia.

Interviul lui Bolchev cu Butusov a fost incarcat pe YouTube la aproape o luna dupa ce au aparut online imagini care par sa arate executia fostului mercenar al Grupului Wagner, Evgheni Nuzhin, in varsta de 55 de ani.

Citeste si: Crima brutala: Grupul Wagner publica o inregistrare video in care unul dintre luptatorii sai, un fost puscarias rus acuzat de tradare, este executat cu barosul

Nuzhin a fost capturat de fortele ucrainene in septembrie si a schimbat tabara, potrivit Reuters. Se crede ca el a facut parte din unul dintre cele cateva schimburi de prizonieri intre Ucraina si Rusia.

Oligarhul rus Evgheni Prigozhin, care a recunoscut ca a fondat Grupul Wagner, l-a catalogat pe Nuzhin drept tradator dupa moartea acestuia. „Nuzhin si-a tradat poporul, si-a tradat camarazii, a tradat in mod constient”, a declarat Prigozhin ca raspuns la inregistrarea video a executiei lui Nuzhin.

Bolchev a sustinut in interviul sau ca nu cunostea povestea lui Nuzhin, dar a afirmat ca superiorii Grupului Wagner le spun condamnatilor deveniti recruti ca cei care se retrag de pe campul de lupta vor fi impuscati.

Lovim „drept la tinta” si pe Telegram. Abonati-va si la canalul AK24 de Telegram

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: