Un salon din California ofera clientilor tatuaje impregnate cu cenusa persoanelor dragi decedate

externe

tatuaj, California, cenusa, decedati, rude

Dupa ce si-a pierdut mama, Scout Frank, din Statele Unite, si-a dorit sa tina amintirea acesteia cat mai aproape, asa ca, pentru a-i plange pierderea, a decis s-o pastreze sub piele, incorporandu-i cenusa in tusul folosit la noul ei tatuaj, relateaza vineri AFP, citata de Agerpres.

Tanara de 30 de ani, coplesita de emotie, a adus cutia de lemn cu ramasitele mamei sale incinerate la studioul care ofera aceasta tehnica speciala, din Oceanside, California. „Ea era deja parte din mine, dar acum va face cu adevarat parte din mine pentru totdeauna si va putea sa ma insoteasca in aventurile mele”, a declarat ea.

Inarmata cu manusi si o lopatica, in camera cu pereti albi imaculati, artista tatuatoare Kat Dukes a prelevat o mica parte din cenusa gri, pe care i-a predat-o ceremonios clientei sale, pentru a o putea adauga personal in tus. „Hai, mama!”, a spus Scout Frank facand acest lucru, zambind in pofida lacrimilor.

„Este un alt mod de a o respecta, mai degraba decat de a o tine acasa”, intr-o urna, crede ea.

Cunoscuta pentru tatuajele sale realizate, punct cu punct, manual, nu cu ajutorul unui aparat de tatuat, Kat Dukes a devenit specialista in acest tip de tatuaj funerar, care incorporeaza cenusa unei persoane dragi.

Artista, care conduce studioul Steel Honey, a inceput sa exploreze aceasta tehnica in urma cu trei ani si jumatate, cand unul dintre clientii sai a vrut sa ii aduca un omagiu deosebit cainelui sau decedat.

Procedura, pe care nu o cunostea, s-a dovedit a fi „foarte simpla”, potrivit spuselor sale. „Tot ce trebuia facut era adaugarea cenusii” in tus, a explicat ea.

„Acest lucru a facut tatuajul” realizat drept omagiu adus animalului „si mai special”, a povestit artista in varsta de 32 de ani. „Mi s-a parut atat de interesant incat am continuat sa fac asta”, a adaugat ea.

Aceste opere, pe care ea le considera „piese comemorative”, nu lasa pe nimeni indiferent. Imaginile video cu aceste creatii se bucura de un mare succes pe retelele sociale, dar au generat si un potop de critici.

„Multi oameni cred ca nu este igienic”, a explicat tatuatoarea, care si-a tatuat la randul ei cenusa tatalui pe piele.

„Aici, in Statele Unite, este destul de prost vazut pentru ca oamenii nu aud des despre asta”, a precizat ea, adaugand ca „oamenii tind sa respinga ceea ce nu cunosc”.

Utilizarea cenusii, in general sterilizata de caldura extrema a incinerarii, nu prezinta niciun risc de contaminare sau de infectare, a precizat ea.

Artistul a declarat, de asemenea, ca o inspectie sanitara i-a validat modalitatea de lucru si a concluzionat ca studioul sau nu incalca niciun regulament.

„Imi place sa pot face asta pentru oameni deoarece nu sunt multi artisti tatuatori care vorbesc public despre acest lucru”, a spus ea.

Pentru a-i aduce un omagiu mamei sale, Scout Frank i-a cerut sa-i tatueze pe glezna un porumbel („dove”, in limba engleza), cu aripile deschise.

O modalitate de a-si aminti cuvintele „I dove you” – in loc de „I love you” („te iubesc”, in limba engleza) – pe care mama ei obisnuia sa i le adreseze cand era mica.

„E ceva atat de simplu, dar inseamna foarte mult pentru mine”, a marturisit Frank, proprietara unui magazin de imbracaminte vintage, care a adaugat noul desen bogatei sale colectii de tatuaje.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: