Un senator il acuza pe Tariceanu ca i-a furat proiectul de lege: „Astept scuze publice pentru ca ce face domnia sa acum, numai elegant nu este”

politica

Senatorul PNL, Florin Citu, il acuza de plagiat pe liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, sustinand ca, dupa respingerea de catre Senat a proiectului privind eliminarea salariului mediu pe economie pentru muncitorii straini, liderul ALDE vine acum cu aceeasi propunere de initiativa.

„Azi surpriza mare! S-a intamplat un lucru care mi se tot intampla. Senatorii din coalitia de la putere, dupa ce imi critica, injura si voteaza impotriva proiectele de lege, sfarsesc prin a le sustine si a-mi vorbi frumos despre ele. Ieri mi s-a intamplat cu liderul PSD de la Senat azi mi se intampla cu Presedintele ALDE. Calin Popescu Tariceanu propune, dupa o sedinta a partidului sau, exact ce am propus eu si a fost supus la vot si apoi respins de PSD -ALDE in data de 17 septembrie. Este vorba despre eliminarea restrictiilor pentru importul de forta de munca din spatiul non -EU. Concret este vorba eliminarea salariului mediu pe economie pentru muncitorii straini”, a scris senatorul PNL, Florin Citu, joi pe Facebook.

Liberalul a precizat ca asteapta scuze publice, daca liderul ALDE stia ca proiectul pe care l-a anuntat a fost deja depus de acesta.

„Am doua variante: Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, care nu a fost prezent la sedinta nu a fost informat de senatorii ALDE despre aceasta initiativa care poarta semnatura mea/.Domnul Calin Popescu Tariceanu stie ca aceasta initiativa prezentata de dansul imi apartine. In aceste conditii astept scuze publice pentru ca ce face domnia sa acum, numai elegant nu este”, a adaugat Citu, citat de Mediafax.

Senatorul PNL i-a transmis lui Calin Popescu Tariceanu sa fie corect si sa nu initieze alt proiect legislativ, ci sa sustina propunerea sa care se afla in prezent in dezbatere la Camera Deputatilor.

„In final ma adresez direct domnului Presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu. Domnule Presedinte. Nu este nevoie de inca o initiativa identica cu a mea, doar pentru a fi promovata de ALDE. Initiativa mea este in acest moment in dezbatere la Camera Deputatilor. Votati-o! Pentru ca este o initiativa liberala si nu o respingeti doar pentru ca este initiativa lui Citu. Eleganta este o trasatura a liberalilor. Domnule Tariceanu, ftti corect!”, a completat Citu.

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, la finalul sedintei de joi a Biroului Politic Central al ALDE, ca partidul are in vedere depunerea unui proiect prin care muncitorii straini care vin in Romania sa incaseze salariul minim, in loc de salariului mediu pe economie.

„Azi venim cu o noua propunere pentru muncitorii straini, ca ei sa fie platiti cu salariul minim si nu mediu asa cum este acum. Sa nu existe o obligatie din partea angajatorilor sa fie platiti cu salariul mediu brut, ci cu salariul minim”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu, la incheierea sedintei Biroului Politic Central al ALDE.

Acesta a sustinut ca o astfel de masuri este necesara, „avand in vedere criza majora de munca din economia romaneasca”.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: