Un sofer a intrat peste politisti in masina lor si si-a recuperat permisul. Politistii sunt acum cercetati pentru modul in care si-au indeplinit atributiile – Video

news

Un barbat din judetul Arges, tras pe dreapta de catre un echipaj al Politiei Autostrazi pe motiv ca a condus agresiv, dand flash-uri si fara a pastra distanta de siguranta, a devenit foarte agresiv cu politistii. Barbatul a intrat peste politisti, in masina lor, si si-a recuperat permisul. 

El a ramas fara permis de conducere pentru 60 de zile si a primit doua amenzi in valoare totala de peste 9.600 de lei dupa ce a devenit agresiv cu politistii care l-au legitimat, intrand peste acestia in autoutilitara Politiei pentru a-si recupera permisul de conducere si talonul masinii.

Politistii anunta ca vor sesiza Parchetul, pentru ca soferul agresor sa fie cercetat si pentru ultraj.

Potrivit datelor furnizate sambata de Politie, incidentul a avut loc vineri dupa amiaza, in jurul orei 16.00, pe autostrada dintre Turda si Sebes.

„Un echipaj de politie rutiera din cadrul Biroului Politiei Autostrazi A1 Ramnicu Valcea – Deva, aflat in serviciu pe Autostrada A10, a depistat un autoturism care circula pe sensul Turda – Sebes, al carui conducator avea un comportament agresiv, in sensul ca nu pastra o distanta de siguranta fata de autovehiculele care circulau in fata sa si folosea, in mod repetat si nejustificat, semnale luminoase, pentru a-i determina pe ceilalti conducatori auto sa elibereze banda de circulatie. Autoturismul a fost oprit in spatiul service situat la kilometrul 4 al autostrazii, iar conducatorului auto i-a fost comunicat motivul opririi, precum si faptul ca urmeaza sa fie sanctionat contraventional”, au transmis politistii, conform news.ro.

Soferul a refuzat sa le dea politistilor actul de identitate, el fiind identificat in baza permisului de conducere si a certificatului de inmatriculare al autoturismului, in persoana unui barbat, de 39 de ani, din localitatea Catanele, judetul Arges.

In momentul in care si-a dat seama ca va fi amendat pentru ca a condus agresiv, soferul a devenit recalcitrant si cu politistii.

„Acesta nu a respectat indicatiile politistilor, de a ramane in autoturism si a patruns in autospeciala de politie, pentru a-si recupera permisul de conducere si documentele autoturismului, parasind, la volanul autoturismului sau, spatiul service”; precizeaza sursa citata.

In urma incidentelor, soferul a primit o amenda in valoare de 2.610 lei, pentru conducere agresiva, refuz de inmanare a actului de identitate la solicitarea politistului, precum si pentru nerespectarea indicatiilor politistului rutier, iar ca masura complementara, i-a fost suspendata exercitarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile.

In plus, politistii i-au dat o a doua amenda contraventionala, in valoare de 7.000 de lei, in baza Legii nr. 61/1991 privind ordinea publica, pentru impiedicarea organelor de politie in indeplinirea atributiilor de serviciu, pentru savarsirea de acte si gesturi obscene si adresarea de expresii si cuvinte jignitoare.

„In cauza, va fi sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Alba Iulia pentru efectuarea de cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ultraj si sustragerea sau distrugerea de inscrisuri.

Prin structura specializata de la nivelul Brigazii Autostrazi, vor fi facute verificari in ceea ce priveste modul de indeplinire a atributiilor de serviciu de catre politistii implicati in acest eveniment”, mai transmite Politia.

Conform unei filmari realizate de alt sofer, politistul a ales sa plece dupa ce a fost agresat de sofer.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: