Un soldat rus a dezertat si a trecut in Letonia. El a fost ajutat pe traseu de alti rusi cu alimente si haine. Autoritatile au inceput sa-i terorizeze mama

externe

In regiunea Leningrad, un militar a evadat din unitatea sa militara, a trecut granita in Letonia si a obtinut permis de sedere permanenta. El nu a dorit sa meraga sa lupte in cadrul „operatiunii speciale” din Ucraina.

In noiembrie 2021, Yegor (nume schimbat) s-a inrolat in armata sperand sa obtina apoi si un loc de munca la o agentie guvernamentala. Dar, dupa cateva luni, a inceput „operatiunea speciala”, iar printre recruti au aparut zvonuri despre o misiune iminenta intr-o zona de lupta. Yegor, in varsta de 22 de ani, nu avea nicio intentie de a merge acolo, asa ca a gasit pe internet niste „binevoitori” care l-au ajutat sa isi conceapa un plan de evadare, relateaza publicatia rusa Baza. Cateva zile mai tarziu, s-a strecurat pe furis pe fereastra unei cazarmi si a iesit din unitatea sa de langa Viborg.

A calatori neinarmat, purtand doar o vesta, pantaloni de trening militar si un tricou, de pe care stersese inscriptia „Armata rusa”. El a mers pe un traseu prestabilit, unde il asteptau, in anumite ascunzatori, alimente si haine pregatite de „simpatizanti”. Egor si-a petrecut noaptea in padure dupa ce a evadat, iar dimineata a gasit o masina, care ii fusese lasata de aceiasi „simoatizanti”. Potrivit lui Yegor, acestia nu au cerut ceva in schimb.

Soldatul a condus rapid pana la granita letona. Yegor nu avea pasaportul la el, asa ca a decis sa se catere pur si simplu peste sarma ghimpata si gardul inalt de doi metri. De partea cealalta, el s-a predat politistilor de frontiera si, dupa o lunga conversatie si o cerere de azil politic, a fost acceptat.

Baza mentioneaza ca unitatea militara nu a observat ca cineva a evadat. Mai tarziu, Egor, care era deja din Letonia, si-a contactat mama si i-a spus totul. Ulterior, oamenii legii au inceput sa vina la femeie cu intrebari despre fiul ei, iar aceasta a ajuns la spital cu un atac de cord.

Cu toate acestea, Yegor nu are nicio intentie de a se intoarce acasa: a declarat ca a primit recent un permis de sedere permanenta si ca in prezent invata intensiv letona si engleza pentru a merge la universitate.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: