Un ucrainean a incercat sa intre in tara cu un tub de obuz, o drona si cartuse

news

Un tub de obuz, o drona, cartuse, casti militare si componente de uniforma militara au fost gasite la punctul de trecere a frontierei de la Vicovu de Sus, Suceava, intr-un microbuz condus de un ucrainean in varsta de 32 de ani, a informat, luni, purtatorul de cuvant al ITPF Sighetu Marmatiei, Iulia Stan.

Cetateanul ucrainean in varsta de 32 de ani, care se afla la volanul unui microbuz marca Mercedes Benz inmatriculat in Ucraina, dorea sa ajunga in Marea Britanie. In microbuz se mai afla o femeie de 39 de ani, tot cetatean ucrainean.

La controlul de frontiera, echipa comuna de control, formata din politisti de frontiera si lucratori vamali, a procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care a descoperit, sub bagaje, intr-o cutie, un tub gol de obuz calibru 122 mm, 30 de cartuse de calibru 5.45 mm, o drona partial distrusa, doua casti de protectie militara si diferite componente de uniforma militara ucraineana.

Soferul ucrainean a declarat ca nu stia ce se afla in cutie, acesta fiind rugat de cineva sa transporte acest colet in Marea Britanie.

Bunurile au fost retinute in vederea confiscarii si urmeaza a fi predate catre reprezentantii IPJ Suceava in vederea expertizarii.

Ca urmare a nerespectarii prevederilor regimului armelor si munitiilor, precum si pentru savarsirea infractiunii de contrabanda calificata, politistii de frontiera le-au intocmit celor doi cetateni ucraineni acte premergatoare inceperii urmaririi penale, cercetarile fiind continuate sub directa coordonare a Parchetului de pe langa Judecatoria Radauti, la final urmand a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: