Un vechi lider ALDE il trimite la pensie pe Tariceanu: „Nu va intra in turul doi al prezidentialelor”

politica

Liderul ALDE Bistrita-Nasaud, Ioan Tintean, care joi a anuntat ca isi depune mandatul, a declarat ca, in opinia sa, Calin Popescu Tariceanu nu are sanse sa fie candidatul comun al PSD si ALDE la alegerile prezidentiale, deoarece social-democratii vor avea propriul candidat.

„Dupa parerea mea, nu (nu are sanse sa fie candidatul comun PSD-ALDE n.r.). Nu cred ca PSD nu-si va pune candidatul lui, nu cred, pentru ca ii cunoastem toti, ii cunoastem bine. E un partid mare, ce vrei, hai sa ne punem in locul lor, pentru ca eu cred ca nu sunt de 19%, ci de mai mult, si o sa vedeti la alegerile locale. La presedintie, trebuie sa ai persoana potrivita si aia e greu de gasit”, a spus Tintean in cadrul unei conferinte de presa, citat de Agerpres.

Ioan Tintean este de parere ca liderul ALDE va fi obligat sa candideze la functia de presedinte al Romaniei, pentru „a salva onoarea partidului”.

„De candidat, desi nu zice, parerea mea este ca pana la urma nu va scapa, pentru ca il preseaza partidul, pentru ca el trebuie sa relegitimeze partidul la punctajul pe care il cam avem, clar, peste 4,21%, si are aceasta aceasta obligatie, ca el l-a infiintat cu un grup de oameni, intre care am fost si eu, si trebuie sa salvam onoarea partidului”, a afirmat Tintean.

Intrebat daca va avea Calin Popescu Tariceanu sansa sa intre in turul al doilea al prezidentialelor, liderul demisionar al ALDE Bistrita-Nasaud a spus ca nu crede ca se poate intampla acest lucru, creditandu-l, in schimb, pe presedintele USR, Dan Barna, pe care afirma ca il va vota si el, ca sa nu voteze cu Klaus Iohannis.

„Daca e pe partid, singur, nu cred ca vom intra in turul doi. Pentru ca, daca intra in turul doi, foarte multa lume se va coaliza impotriva lui Iohannis, va spun eu precis. Adica eu clar ca voi vota cu Barna, daca… Ce va spun eu e, asa, gura poporului. Cumplit, dar… Prea mult ne-a chinuit, ne-a necajit omul asta (Klaus Iohannis – n.r.). E complicat, daca ne ducem singuri, pe partid, sa intram in turul doi. Daca se confirma niste aliante, chiar marunte si mai multe, pentru ca in sondaje se pare ca tot al doilea…”, a mai declarat Ioan Tintean.

Mai mult despre: ,

Comentarii: