„Unde e Jackie?”. Joe Biden s-a adresat unei parlamentare americane decedate – Video

externe

Presedintele american Joe Biden s-a adresat miercuri, in timpul unui discurs, unei parlamentare americane decedate, ceea ce a generat numeroase intrebari din partea presei la conferinta de presa saptamanala a purtatoarei de cuvant a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relateaza AFP, citata de Agerpres.

„Unde e Jackie?”, a intrebat liderul democrat in varsta de 79 de ani, in timpul unei alocutiuni consacrate luptei impotriva obezitatii si insecuritatii alimentare.

„Vreau sa le multumesc tuturor celor care se afla aici”, a spus Joe Biden, mentionandu-i pe alti doi legislatori implicati in mod special in aceste eforturi, un republican si un democrat.

Biden a parut sa o caute cu privirea in sala pe fosta membra a Camerei reprezentantilor Jackie Walorski, o politiciana republicana din Indiana care a murit la inceputul lui august intr-un accident de masina si care era foarte angajata in lupta impotriva malnutritiei.

Intre altele, Walorski a contribuit activ la pregatirea unui summit consacrat acestei probleme, chiar evenimentul la care a luat cuvantul miercuri Joe Biden.

Dupa moartea ei, Casa Alba a publicat un comunicat in care presedintele american s-a declarat „socat si intristat”.

Bombardata cu intrebari pe acest subiect, miercuri, pentru a afla daca Biden a uitat ca Walorski a decedat, purtatoarea de cuvant a presedintiei, Karine Jean-Pierre, a evitat sa dea un raspuns concret.

Biden „se gandea foarte intens la ea” in cursul acestui eveniment la organizarea caruia Walorski a contribuit activ, s-a limitat sa spuna purtatoarea de cuvant.

„Nu consider ca este ceva ingrijorator”, a adaugat ea, la insistentele reporterilor.

Karine Jean-Pierre a mai precizat ca presedintele si-a propus deja ca vineri sa intalneasca familia reprezentantei decedate pentru a aduce un omagiu luptei sale „remarcabile” impotriva malnutritiei.

Mai mult despre:

Comentarii: