news

Unde se duce un miliard de euro, banii pe care trebuie sa-i cheltuiasca Gabriela Firea in 2018

Consilierii generali vor dezbate proiectul de buget al Primariei Capitalei pe anul 2018, care prevede, printre altele, alocarea a peste 3 milioane de euro pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului, a peste 13 milioane de euro la diverse monumente si statui, altele decat cele incepute anul trecut si a 111 milioane de euro pentru spitale.

Un alt proiect de hotarare aflat pe ordinea de zi se refera la transformarea Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) in societate pe actiuni cu denumirea Societatea de Transport Bucuresti SA, cu un capital social de peste 129 de milioane de lei. De asemenea, proiectul de hotarare privind preluarea autobazei RATB Pipera pentru construirea Spitalului Metropolitan se afla din nou pe ordinea de zi a sedintei CGMB, dupa ce a fost respins in urma votului la ultima sedinta. Bugetul Capitalei pe anul acesta se ridica la peste patru miliarde de lei, apropiindu-se de un miliard de euro.

Bugetul PMB pe 2018: peste 3 milioane de euro la Catedrala Mantuirii Neamului, 13 milioane de euro la monumente si statui, 2,2 milioane de euro pentru rampe de acces al persoanelor cu handicap, anunta News.ro.

Proiectul de buget pe anul 2018 propune alocarea a peste trei milioane de euro pentru lucrarile la Catedrala Mantuirii Neamului si a peste 13 milioane de euro la diverse monumente si statui, altele decat cele incepute anul trecut. Pentru spitale, municipalitatea a prevazut in buget 111 milioane de euro, pentru finalizarea Spitalului Foisor, pentru modernizarea Spitalului Victor Gomoiu, precum si pentru dotarea cu aparatura medicala si pentru diverse studii de fezabilitate in vederea construirii altor unitati medicale.

Primaria Capitalei mai aloca 26 de milioane de euro pentru semaforizarea a 20 de intersectii noi si a 100 de intersectii integrate in Sistemul de Management al Traficului si promite accesibilizarea institutiilor publice pentru persoanele cu handicap prin montarea unor rampe, cu un buget de 2,2 milioane de euro.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Urmareste-ne si pe:
Marian Pavel

Share
Published by
Marian Pavel

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

9 ore ago

Europa, lovita de inundatii majore. Se anunta pagube considerabile

Regiuni din Germania, Belgia, Franta si Olanda au fost afectate sambata de inundatii in urma…

9 ore ago

BBC: Trecerea la masinile electrice ramane fara… curent?

O analiza a BBC constata ca vanzarile de masini electric ear trebui sa creasca, aceasta…

9 ore ago

Presedinta Georgiei a respins legea privind „influenta straina.” Veto-ul va putea fi anulat de Parlament

Presedinta Georgiei, Salome Zurabisvili, a anuntat sambata ca a respins prin veto legea privind "influenta…

9 ore ago

Gantz, ultimatum pentru Netanyahu: Un plan post-razboi pana pe 8 iunie sau se va retrage din coalitie

Ministrul israelian fara portofoliu Benny Gantz i-a dat prim-ministrului Benjamin Netanyahu termen pana la 8…

9 ore ago