Ungaria adopta noi masuri DURE impotriva migrantilor

externe

Guvernul de la Budapesta va propune noi masuri de securitate la granita externa ungara a Uniunii Europene si in jurul acesteia, a anuntat vineri secretarul de stat in Ministerul de Interne, Karoly Kontrat, transmite MTI, citata de Agerpres.

Ministerul de Interne va inainta in scurt timp in parlament un amendament legislativ menit sa garanteze ca nici macar un singur migrant nu poate ramane ilegal pe teritoriul Ungariei, a declarat Karoly Kontrat, intr-o conferinta de presa.

Conform proiectului, orice persoana retinuta de politie in interiorul unei fasii cu o latime de 8 km de-a lungul frontierei va fi plasata intr-o zona de tranzit, in situatia in care nu a comis o infractiune.

Migrantii plasati in zona de tranzit vor putea depune cereri de azil, care vor fi procesate rapid, conform unor reguli speciale. Acesti migranti nu vor fi deportati pentru sedere ilegala in Ungaria, a precizat oficialul.

Dupa cum a precizat Karoly Kontrat, 99% dintre migranti sunt retinuti in interiorul acestei fasii de 8 km de la frontiera.

Amendamentul la legea privitoare la frontiera de stat, azilul, trecerea frontierei si sederea in Ungaria a cetatenilor din terte state va fi dezbatut in parlament pe data de 17 mai.

Oficialul ungar a mai mentionat ca guvernul de la Budapesta a alocat recent fonduri suplimentare de 9,3 miliarde de forinti (30 milioane de euro) pentru intarirea granitei de sud.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: