Ungaria s-a apucat de treaba la GRANITA cu Romania. Primele masuri pentru ridicarea GARDULUI

news

Militari, politisti si ingineri ungari marcau miercuri traseul gardului pe care Budapesta a anuntat ca vrea sa-l ridice la frontiera cu Romania, in prelungirea celui de la granita cu Serbia, relateaza Reuters.

Potrivit reporterului Reuters aflat la intersectia granitelor dintre Ungaria, Serbia si Romania, topografi si ingineri planificau traseul gardului. Circa zece politisti si militari se aflau de asemenea la fata locului.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anuntat marti ca guvernul de la Budapesta a decis sa inceapa pregatirile in teren pentru extinderea la granita cu Romania a gardului pe care il construieste la frontiera cu Serbia, pentru a face fata unei eventuale schimbari a rutei folosite de imigranti.

”Am luat decizia de a incepe lucrarile pregatitoare pentru construirea unui gard incepand de la granita ungaro-sarbo-romana pe o lungime rezonabila, in eventualitatea mutarii presiunii migrationiste in directia Romaniei”, a spus seful diplomatiei ungare.

Szijjarto a precizat ca masura este necesara intrucat traficantii de persoane care actioneaza de-a lungul granitei cu Serbia isi modifica ruta catre granita cu Romania si este probabil ca presiunea migrationista sa se mute in directia Romaniei.

Ulterior, premierul roman Victor Ponta a declarat ca decizia Ungariei de a ridica un gard la granite nu rezolva nimic din problema refugiatilor si „scoate Ungaria din Europa”.

Ungaria a inchis complet marti granita sa de sud cu Serbia pentru a opri fluxul de imigranti care veneau dinspre aceasta tara in drumul spre Europa occidentala si a inceput punerea in aplicarea a unei noi serii de legi dure anti-imigratie.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: