Unii delegati PNL isi fotografiaza voturile. Orban, furios: „Sa le fie rusine, asta nu-i democratie”

politica

Mai multi delegati PNL au fost observati fotografiindu-si buletinele de vot la alegerea presedintelui partidului, anunta televiziunile de stiri. Ludovic Orban a anuntat ca delegatii din mai multe organizatii PNL sunt obligati sa isi pozeze voturile.

„Sa le fie rusine, asta nu-i democratie. Sunt semnale ca sunt cel putin 14 organizatii in care sunt oameni carora li s-a cerut foarte clar sa-si arate votul”, a acuzat Orban in timp ce mii de delegati PNL stau la coada sa voteze. Multi dintre acestia au iesit cu buletinele de vot neimpaturite pentru a se vedea cu cine au votat.

Orban a exemplificat cu organizatiile PNL din Teleorman, Constanta, Vaslui, liderii acestora obligandu-i pe delegati sa isi arate voturile. Citu a declarat insa ca „totul se desfasoara legal”.

„Totul este ok. Specialistii vor spune daca s-a respectat distantarea. Eu va spun ca a fost organizat bine. Toti au masca, toti pastreaza conditiile de securitate. Totul este ok. Organizatorii va vor spune cum au organizat acest congres, eu va spun ca astazi a fost organizat bine”, a insistat Citu.

Votul privind alegerea presedintelui PNL a inceput, sambata, la Congresul care se desfasoara la Romexpo.

Un numar de 4.874 de delegati din intreaga tara s-au inregistrat la congres, dupa cum a anuntat presedintele Comisiei de organizare, Theodor Stolojan.

In locurile in care delegatii isi ridica buletinele de vot s-au creat aglomeratii.

Unii delegati voteaza in cabinele de vot fara a trage perdeaua amplasata la acestea.

Pentru sefia PNL candideaza actualul presedinte, Ludovic Orban, si premierul Florin Citu.

Cei doi candidati si-au prezentat, anterior, motiunile cu care candideaza: Ludovic Orban – „Forta Dreptei” si Florin Citu – „Romania Liberala”.

De asemenea, vor fi alesi presedintii Curtii de Arbitraj si ai Comisiei Nationale de Revizie si Cenzori.

Mai mult despre:

Comentarii: