„Unii sunt surprinsi ca pot respira fara sa tuseasca”. Numarul turistilor chinezi in vestul si estul Europei va creste considerabil

externe

Turistii chinezi sunt mari cheltuitori iar cum numarul celor care viziteaza Europa ar urma sa creasca cu aproape 70% in urmatorii cinci ani, tarile de pe „batranul continent” intind covorul rosu pentru a-i face pe oaspeti sa se simta bineveniti, transmite AFP, citata de Agerpres.

Anul trecut, 12,4 milioane de chinezi, majoritatea in tururi ghidate, au vizitat Europa, arata datele Comisiei Europene pentru Calatorii (ETC). Iar Academia de turism din China (CTA) se asteapta ca numarul lor sa ajunga la 20,8 milioane pana in 2022.

„In urma cu cativa ani, chinezii veneau in Europa doar pentru cumparaturi. Acum, sunt din ce in ce mai dornici sa viziteze zonele culturale si regiunile rurale”, a declarat presedintele CTA, Dai Bin, pentru AFP, cu prilejul lansarii anului turismului intre UE si China. Festivaluri, cursuri de gatit… „ei vor sa aiba experiente personale si sa viziteze zone pe care nu le-a mai vazut niciun chinez”, a afirmat directorul general al ETC, Eduardo Santander.

Acesta a adaugat: „Chinezilor le place gastronomia, cerul albastru .. majoritatea vin din regiune unde nivelul poluarii este extrem de ridicat. Si unii sunt surprinsi ca pot respira fara sa tuseasca”.

China este una din pietele cele mai mari din lume pentru turismul extern – cu 129 de milioane de cetateni care isi petrec vacantele peste hotare – o cincime din numarul total al turistilor la nivel global. Si ei cheltuie de doua ori mai mult decat turistii din SUA: 261 de miliarde de dolari in 2016 chinezii, fata de 123 de miliarde de dolari americanii.

Posturi de televiziune in limba chineza, wifi in camerele de hotel sunt metode de a-i atrage pe turistii chinezi, alaturi de acces la metodele lor de plata preferate: Seram ca Europa va usura obtinerea vizelor pentru turistii chinezi, a explicat Dai Bin.

Acesta a adaugat: „In unele tari din Europa de Est, este usor. Dar este foarte dificil in altele. Si cand turistii chinezi viziteaza Europa, ei vor sa vada cateva tari, nu doar una”.

Conform datelor ETC, Franta este cea mai dorita destinatie din Europa pentru turistii chinezi, urmata de Germania si Italia.

In ultimii ani lucrurile incep sa se schimbe si turistii chinezi ajung in numar mare si in Europa de Est, pe fondul conditiilor mai usoare pentru obtinerea vizelor, zborurilor ieftine si a recentelor atentate din Franta si Germania.

De exemplu, in 2016 numarul turistilor chinezi care au vizitat Serbia si Muntenegru a urcat cu 173% si, respectiv, 90%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: