A murit unul dintre cei mai renumiti chefi din lume, Bill Granger, la doar 54 de ani. Jamie Oliver: „O veste devastatoare”

externe

Bill Granger, deces, bucatar, Australia

Bucatarul si scriitorul culinar australian Bill Granger, unul dintre cei mai faimosi „chefi” din lume, a decedat intr-un spital din Londra, la varsta de doar 54 de ani, in ziua de Craciun. Desi familia sa, care i-a stat alaturi pana in ultima clipa, nu a oferit detalii, se crede ca decesul ar fi fost provocat de cancer, boala cu care Granger fusese diagnosticat in urma cu mai multe luni.

Familia lui Granger a impartasit vestea pe Instagram, spunand „Cu mare tristete, familia lui Bill Granger anunta ca acesta a decedat pe 25 decembrie, la varsta de 54 de ani. Un sot si tata dedicat, Bill a murit linistit in spital, cu sotia sa Natalie Elliott si cele trei fiice, Edie, Ines si Bunny, la capataiul sau.”

Omagiile din partea unor chefi prestigiosi nu au intarziat sa apara, Jamie Oliver, comentand pe Instagram: „Aceasta este o veste devastatoare, sunt atat de trist sa aud asta, ce tip a fost …. un om minunat, un suflet calm si bun…. Am admirat tot ceea ce a reprezentat in domeniul alimentar.”

Scriitoarea si prezentatoarea TV Nigella Lawson a declarat: „Mi se rupe inima sa aud asta. Atat de crud”.

Bucatarul australian Darren Robertson, coproprietar al cafenelelor Three Blue Ducks, a recunoscut contributia lui Granger la cultura australiana a micului dejun, scriind: „Atat de trist sa aud asta. Bill a schimbat intregul joc al micului dejun, a fost un gentleman absolut”.

Potrivit cotidianului britanic Daily Mail, dupa ce a renuntat la scoala de arta, Granger si-a deschis primul restaurant in Sydney, in 1993, la varsta de 22 de ani. Abordarea sa calda, insorita si noul stil de mic dejun l-au pus rapid pe harta gastronomica, localnicii si vizitatorii inghesuindu-se in micul local din coltul din Darlinghurst, renumit pentru painea prajita cu avocado si atmosfera frenetica, dar relaxata.

In 2008, restaurantul sau, bills, a devenit international, deschizand filiale in Tokyo, Londra, Seul si Hawaii, extinzandu-se ulterior la 19 restaurante la nivel global. In 2014, Granger s-a mutat la Londra. El a scris 12 carti de bucate, care s-au vandut in peste 1 milion de exemplare, si a realizat cinci seriale culinare vizionate in peste 30 de tari. A fost numit ofiter al Ordinului Australiei in ianuarie 2023 pentru contributia adusa la dezvoltarea turismului in aceasta tara.

„A inteles ca oamenii nu se trezesc dimineata si spun ca vor sa manance stridii cu spuma pe ele, ci se trezesc si spun ca vor oua frumos gatite. Bill a perfectionat acest lucru, a facut din asta o forma de arta”, afirma bucatarul Neil Perry, unul dintre cei mai buni si vechi prieteni ai lui Granger.

Perry a mai declarat ca, prin restaurantele sale, Granger a schimbat standardele pentru un mic dejun excelent in Australia, apoi le-a dus in intreaga lume: „Bill nu era un chef in sensul oficial al termenului, dar se gandea profund la arome, intelegea ce face ca lucrurile sa fie delicioase. El a schimbat regulile jocului, a gatit doar mancare simpla, frumoasa si obisnuita si apoi a constatat ca lumea l-a iubit pentru asta.”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: