„Urgenta de sanatate publica la nivel international”. Organizatia Mondiala a Sanatatii da un semnal grav

externe

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a decretat joi ca epidemia provocata de noul coronavirus aparut in China si care s-a raspandit in mai multe regiuni ale lumii constituie ”o urgenta de sanatate publica la nivel international”, relateaza AFP, citata de Agerpres.

”Cea mai mare preocupare a noastra este posibilitatea ca virusul sa se raspandeasca in tari ale caror sisteme de sanatate sunt mai slabe (…). Nu este vorba de un vot de neincredere in ceea ce priveste China”, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Organizatia avertizeaza toate statele membre ale Natiunilor Unite ca trebuie sa trateze aceasta epidemie cu seriozitate.

Tarile vor decide apoi care sunt masurile pe care le vor lua: daca vor inchide granitele sau vor anula zborurile.

„In ultimele saptamani, am asistat la aparitia unui agent patogen necunoscut anterior, care a generat o epidemie fara precedent”, a adaugat Tedros Adhanom Ghebreyesus in cursul unei conferinte de presa desfasurate la Geneva.

„Trebuie sa actionam acum pentru a limita raspandirea bolii”, a precizat directorul OMS.

Decizia OMS a venit dupa ce au inceput sa apara cazuri de infectie la persoane care nu au calatorit in China in timpul epidemiei.

Pana joi, au fost confirmate 7.711 de cazuri de infectie cu coronavirus si alte 12.167 posibile cazuri, au precizat autoritatile chineze.

Bilantul anterior, comunicat miercuri dimineata, indica 132 de decese si 5.974 de cazuri confirmate.

Mai mult despre:


Comentarii: