Uriasa diferenta. In timp ce Tudorel Toader impune cu forta, Lazar discuta si stabileste impreuna cu procurorii DNA

news

Procurorul general Augustin Lazar va participa, marti, la o sedinta la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, dupa ce Anca Jurma a anuntat ca nu mai doreste prelungirea mandatului de sef interimar al DNA.

Potrivit unor oficiali din DNA, sedinta este programata de la ora 11,00.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat luni ca Anca Jurma renunta la nominalizarea pentru functia de procuror-sef interimar al DNA, fiind trimisa o adresa in acest sens in timpul sedintei Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

„In timpul sedintei, in timpul deliberarilor, la Sectie s-a primit o declaratie din partea doamnei Jurma prin care renunta la consimtamantul prealabil acordat. In cazul acesta, Sectia nu avea decat sa ia act de vointa dansei, de retragere a consimtamantului, acordului si veti vedea ce va decide Sectia la o sedinta urmatoare”, a declarat Toader la CSM.

Potrivit acestuia, sectia de procurori a CSM urmeaza sa se intalneasca joia viitoare, cand, probabil, va decide in privinta sefiei DNA.

Tudorel Toader a spus ca demersul Ancai Jurma este o chestiune strict personala. „Dansa cred ca este cea mai in masura sa spuna in ce conditii si-a exprimat acordul si in ce conditii si l-a retras. Personal nu pot sa ma substitui domniei sale in a da explicatii”, a completat el.

De asemenea, Toader a mai spus ca presedintele tarii va fi nevoit sa o accepte de Adina Florea la sefia DNA, desi aceasta a fost respinsa atat de CSM cat si de Iohannis.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: