Urmasii comunistilor s-au inghesuit la catafalcul Regelui, insa fostii detinuti politici au avut interzis. Reactia indreptatita a presedintelui AFDPR

news

Presedintele Asociatiei Fostilor Detinuti Politici, Octav Bjoza, a anuntat, miercuri, ca nu a fost primit la Palatul Peles pentru a-si prezenta un ultim omagiu la capataiul Regelui Mihai.

„Nu ne-am regasit pe nicio lista si ne-a mirat aceasta treaba pentru ca Majestatea Sa Regele, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani, a organizat niste festivitati pe durata unei saptamani. Aceste evenimente au inceput cu noi, cu fostii detinuti politici, conducerea noastra a fost invitata la Palatul Elisabeta, ni s-au inmanat plachete aniversare cu ocazia a 90 de ani. Apoi, in septembrie 2013, la Palatul Peles din Sinaia, Asociatia Fostilor Detinuti Politici, prin mine, a fost decorata cu Nihil Sine Deo, una dintre decoratiile importante ale Casei Regale. Eu, in temnitele comuniste am fost educat de cei care faceau de 10 ani inaintea mea inchisoare si pe care Patria i-a trimis sa lupte si sa moara pentru neam, patrie, tricolor, regele, subliniez rege si credinta stramoseasca. Noi nu ne-am regasit intre invitati. In schimb, am vazut pe acolo niste fete triste care numai ca nu faceau matanii si sa mai dea si cu capul de pamant, ca aia din Coreea de Nord, de dragul Regelui si de durere. Numai ca ei nu au fost straini de cele ce am indurat noi”, a declarat, miercuri, Octav Bjoza pentru stiripesurse.ro.

Presedintele AFDPR a sunat la Palatul Elisabeta, de unde i s-a comunicat ca ceremoniile de la Peles sunt destinate doar oficialitatilor.

„Am sunat la Palatul Elisabeta alaltaieri si un domn de acolo ne-a spus ca la Peles merg oficialitati de peste hotare, guvernul, parlamentul, ambasadorii. Nu putem participa alaturi de oficialitati sau dupa oficialitati. Asociatia va fi cu restul lumii. Daca va uitati pe o reteta de medicamente, veti vedea ca acolo figureaza, pe reteta tiparita, revolutionari, veterani de razboi, handicapati. Noi, fostii detinuti politici si deportatii, care eram in primavara lui ’90 120.000 inca in viata, eram la capitolul ‘si altii’. Probabil ca si acuma se intampla la fel”, a mai declarat Octav Bjoza.

Printre cei care s-au aflat miercuri la Peles s-a numarat si presedintele PSD, Liviu Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: