Urzeala covrigariilor. Cum sunt aranjate piesele pentru ca seful PSD sa iasa presedinte al Romaniei

opinii

Marcel Ciolacu

Sunt mai multe elemente care arata ca seful PSD, Marcel Ciolacu, nu numai ca va candida la Preseditia Romaniei ci si ca isi doreste extrem de mult sa castige. Pas cu pas, Ciolacu isi aranjeaza deja piesele pentru a obtine victoria la prezidentiale.

Confirmarea ca Marcel Ciolacu va candida, desi el continua ipocrit sa se codeasca, a venit din partea principalului sau aliat din PSD, Sorin Grindeanu. „Cred ca in anul 2000 am facut ceea ce trebuia sa facem, partidul a fost asezat extraordinar de bine si am castigat toate alegerile. Asa vom face si anul acesta. Suntem exact in aceeasi situatie in care, sigur, din pacate, dupa 24 de ani, sa fim cei care vom da viitorul presedinte al Romaniei, pe Marcel Ciolacu”, a declarat Grindeanu, in urma cu o saptamana, in fata pesedistilor din Targu Mures.

Piesele au inceput deja sa fie asezate de PSD si de Ciolacu insusi pentru a fi cucerit, in sfarsit, Cotroceniul.

Asistam in ultima perioada la un efort vizibil al lui Ciolacu de a-si lichida vulnerabilitatile. In special cele legate de “apropiata sa”, cum eufemistic se mai scrie prin presa despre Sorina Docuz. Sora apropiatei, Cristina Arghir, a fost scoasa rapid din functiile grele la stat, ultima fiind in Consiliul de Administratie al Loteriei Romane, apoi afacerile sorei pe bani publici s-au intrerupt miraculos iar acum finul apropiatei, Alexandru Ionut Bolintineanu, a ramas fara functie de director general la BTT.

In acelasi plan al managementului imaginii, PSD a obtinut un control fara precedent in ultimii 20 de ani asupra presei. Milioane de euro sunt pompate lunar in trusturile de presa, fiind anihilite astfel din fasa orice posibile critici la adresa sefului PSD la marile televiziuni. Intr-un interviu pentru aktual24.ro, fostul premier Ludovic Orban a declarat ca sumele de bani de la PSD nu merg numai catre patronatul trusturilor de presa, ci si direct catre moderatori, analisti, realizatori TV: „Presa este pur si simplu cumparata la kilogram. Si nu este cumparata doar institutional, in relatia cu patronul, ci se lucreaza inclusiv pana la nivelul unor moderatori, editori-coordonatori, realizatori de emisiuni sau influenceri”. Nici macar in vremea semi-dictaturii lui Adrian Nastase (2000-2004) nu a existat o asemenea cenzura/autocenzura in privinta liderului partidului de guvernamant.

In plan organizatoric, PSD a declansat in ultimele saptamani o operatiune extrem de agresiva de capturare a liderilor locali din celelalte partide, inclusiv membri ai partidului aliat, PNL. Zeci de primari si viceprimari, peste o suta de consilieri locali si judeteni, toti gramada, luati la kilogram, doar in ultimele doua saptamani, pentru ca PSD sa isi intareasca retelele de colectare de voturi de la firul ierbii. Si suntem abia la inceput, in urmatoarele luni ne putem astepta ca numarul traseistilor locali catre PSD sa ajunga la cateva mii.

Din partea celui mai puternic adversar, pana acum doi ani, PSD s-a asigurat ca nu va avea probleme. PNL pare total anesteziat in imbratisarea grijulie de anaconda a PSD. PNL nu are acum nici macar puterea de a reactiona in fata operatiunilor ostile prin care ii sunt racolati primarii si alesii locali. PNL este inghitit bucata cu bucata in fiecare zi, intr-un final va mai putea doar sa spuna ca sprijina candidatul PSD la Presedintie. Desigur, in interesul „stabilitatii” si al blocarii „extremismului”.

Ajungand la „extremism”, aceasta va fi probabil miscarea de sah-mat a PSD-ului. Scenariul deja avansat de mai multi analisti independenti, privind un tur doi in care sa ramana candidatul PSD si cel al AUR este tot mai plauzibil. Aflat in America, pe George Simion l-a luat gura pe dinainte, tinand sa se umfle in pene in fata unei jurnaliste blonde trumpiste, si a confirmat acest scenariu: „Probabil ca voi ajunge in turul doi cu reprezentantul socialistilor”.

In interviuri pentru aktual24.ro, fostul premier Orban si fostul consilier prezidential Alexandru Gussi s-au aratat convinsi ca AUR este o creatie a serviciilor secrete. Un produs care acum este impins in turul doi pentru a asigura victoria celuilalt candidat, cel mai probabil cel al PSD.

Redau declaratiile celor doi oameni experimentati in politica, fara alte comentarii:

Alexandru Gussi: „Daca Simion, AUR in general, era o creatie venita de la Est, dupa 2 ani de razboi eu sunt convins ca aflam! Existau de-a dreptul procese, existau informatii! (…) Eu as interpreta ca fiind, de fapt, tot un om legat de serviciile noastre care s-a intalnit cu un reprezentant al altor servicii! Nu m-ar mira absolut deloc! (…) Nu stiu daca va fi el candidat, dar, in general, sa poata sa victimizeze AUR-ul si, practic, sa-l ajute. Tocmai ca sa-l ajute sa intre in turul II. Si aici jocul ar fi – unii spun ca este evident, dar eu, ca analist, hai sa spun ‘ar fi’ – cu adevarat pervers. Un joc pervers cu adevarat! Aici nu deficit democratic, ci un element profund antidemocratic ar caracteriza demersul actualei Puteri, daca incurajeaza, de fapt, AUR! Mi-e teama ca asa e!”. (sursa)

Ludovic Orban: „Nici nu se vedea AUR pe atunci (cand era prim-ministru), practic nu exista din punct de vedere organizatoric. George Simion a candidat independent la alegerile pentru Parlamentul European si a luat in jur de 1%. La alegerile locale AUR a participat si a luat doi-trei primari si un scor de 1,3%. Dar cum va explicati ca intre 27 septembrie si 6 decembrie, deci in doua luni si jumatate, au ajuns la 10%? Ori serviciile au tolerat agresiunea nemaiintalnita care a existat pe toate retelele de socializare pentru a promova AUR, ori chiar ele au incurajat, ba chiar au sprijinit acest bombardament informational petrecut pe retelele de socializare, care a dus AUR in Parlament. (…) Nu vi se pare ca exista o protectie asigurata pentru AUR si facuta special pentru ca oamenii sa nu afle adevarul despre ce se intampla in acest sistem? Mi se pare o protectie evidenta din partea sistemului. Practic, ei si-au fabricat o opozitie cu care sa se compare, astfel incat comparatia sa fie in avantajul lor. Pentru ca auristii sunt mult mai nefrecventabili decat pesedisti”. (sursa)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: