USR actioneaza impotriva „nerusinatilor” de la concertul lui Jon Bon Jovi. Cere oficial lista cu „profitorii”

politica

Deputatul USR Claudiu Nasui anunta ca a cerut oficial, conducerii Parlamentului, informatii despre „nerusinatii” care au asistat gratuit la concertul lui Jon Bon Jovi din curtea Palatului Parlamentului.

„Pe principiu cine imparte parte isi face, daca ai pile, ai acces gratis la concert.

Hai sa aflam cine sunt nerusinatii care au profitat de accesul in parlament ca sa vada un concert de pe peluza parlamentului.

Am vazut cu totii pozele si filmuletele cu angajatii parlamentului care au venit la Parlament desi duminica este zi nelucratoare. Motivul? Au vrut sa vada concertul Bon Jovi dintr-un loc premium si fara sa plateasca un leu. Ca doar nu au pile degeaba. In contextul in care un bilet pe aceeasi peluza costa intre 600 si 2.500 de lei, sute de oportunisti au profitat de sistemul de cunostinte si au intrat pe la intrarile oficiale ale diverselor institutii de stat.

Ei sunt cei pe care ii platim din taxele si impozitele noastre. Au pana cand si pensie speciala. De ce? Pentru ca pot. Pentru ca lumea se imparte in contribuabili care platesc taxe si impozite de le vine rau, si smecheri care au pensii speciale si acces gratuit la concerte.

Nu numai atat, dar se pare ca acest lucru a fost si premeditat: cand organizatorii au incercat sa inchirieze prin contract si acest spatiu, cererea le-a fost respinsa imediat, fara un motiv explicit. Practic, pilosii s-au asigurat ca au loc in fata, in timp ce oamenii de rand au platit bilete, cum este si cinstit sa o faca.

Astazi am trimis trei interpelari pentru a afla cine a profitat de acest spatiu: una la camera deputatilor, una la senat si una la CCR, avand in vedere ca ei sunt cei care trebuie sa aprobe accesul oricui nu are legitimatie, prin liste trimise in prealabil. Astfel, vom afla si noi cine sunt cei care cunosc pe cine trebuie.

Am pus trei intrebari. Care e hotararea de birou permanent prin care s-a stabilt acela acces, care e lista persoanelor care au intrat si, mai ales, care a fost motivul invocat pentru a veni intr-o duminica dupa-masa la munca.

Martorii au spus ca in general, masinile erau de Giurgiu si Teleorman, dar si de Olt, Arges si Bucuresti. Odata cu raspunsul oficial, vom afla mai concret cine pe ce filiera a venit. Romania pilosilor este o Romanie in care, daca esti corect, ai de pierdut. E timpul sa stopam acest tip de mentalitate, iar cei responsabili sa plateasca, macar cu obrazul”, anunta Nasui pe Facebook.

Laurentiu Ionescu, organizator de spectacole, afirma ca parlamentarii si rudelor lor care au asistat la concertul lui Jon Bon Jovi din curtea Palatului Parlamentului au furat organizatorului aproximativ 60.000 de euro.

„Aseara la concertul Bon Jovi peste o mie de oameni au vazut spectacolul de pe esplanada Casei Poporului. Nu, nu a fost o categorie anume de bilete. I-am vazut pe unii dintre cei care au intrat, inclusiv cu masinile, in curtea Parlamentului, pe la intrarea Senatului. In general masini de Giurgiu si Teleorman dar si de Olt, Arges si Bucuresti. In primul rand ma intreb cum au fost lasati sa intre intr-o zona in care iti trebuie ecuson sau invitatie, iar duminica fiind zi nelucratoare, nu prea aveau ce sa caute acolo.

A doua intrebare este daca administratia parlamentului si/sau jandarmeriei a „vandut” bilete la concert si daca da, au fost fiscalizate?

A treia intrebarea este daca cei care au permis accesul in curtea parlamentului pentru participarea la concert au avut vreun acord cu organizatorii spectacolului. Altfel se poate numi furt ceea ce s-a intamplat. Daca cel mai ieftin bilet oficial a fost 280 lei vorbim despre 50-60 mii euro furati organizatorului!!! Ma intreb daca va face careva o sesizare oficiala si daca sefii jandarmilor vor verifica daca cei care au fost lasati sa intre in curtea parlamentului au dat spaga si cui.

LE In calitate de organizator de spectacole va spun, celor care nu stiti, ca in jur de 50% din pretul unui bilet la un spectacol il reprezinta comisioane,taxe si dari la stat cum ar fi comisionul ticketerului, tva, taxa de spectacol la primarie, crucea rosie, timbrul muzical, drepturi de autor, taxa de monument istoric etc etc. iar din cealalta jumatate este platit artistul, productia, transportul, cazarea. Un organizator care ramane cu 3-5% este un organizator multumit. Si se gasesc fel de fel de derbedei care sa ti-i ia si p-aia…”, a scris Laurentiu Ionescu pe Facebook.

Romanii obisnuiti au platit intre 230 de lei si 750 de lei pentru a asista la concertul lui Job Bon Jovi.

Parlamentarii au salarii de peste 2.000 de euro, la care se adauga numeroase beneficii.

„Un parlamentar primeste o indemnizatie lunara neta de 10.000 de lei. Mai primeste, de asemenea, daca este din provincie, daca nu este din Ilfov sau Bucuresti, suma de 4.600 de lei pentru cazare in Bucuresti. Mai primeste de asemenea o suma forfetara pentru cabinetele parlamentare si activitatea parlamentara din circumscriptiile electorale care inseamna 25.000 de lei, dintre care jumatate sunt decontabili, jumatate sunt luati pe declaratie pe proprie raspundere. Mai primeste un parlamentar 1.400 de lei, transport in circumscriptia electorala.

Mai primeste, depinzand de numarul de zile pe care il petrece in Parlament, o diurna care cred ca este in jurul a 200 de lei. Mai sunt telefon, tableta, transport gratuit cu trenul – CFR, indiferent unde, atat la clasa 1, cat si la vagon de dormit, cat si o calatorie dus intors catre circumscriptia electorala cu avionul”, a explicat anult trecut deputatul USR Iulian Bulai.

Mai mult despre:

Comentarii: