politica

USR acuza PSD ca a ajutat PNL sa blocheze verificarea averii lui Iohannis: „Au constituit o majoritate blocand o cerere regulamentara”

Liderul deputatilor USR, Ionut Mosteanu, a anuntat marti ca reprezentantii PSD un Biroul Permanent al Camerei Deputatilor au blocat o solicitare a AUR care prevedea demararea procedurilor de verificare a averii lui Klaus Iohannis.

„Hai sa demontam un fakenews care se raspandeste azi. USR nu a votat pentru solicitarea AUR de anchetare a averii presedintelui, ci pentru introducerea unei solicitari regulmentare pe ordinea de zi in Biroul Permanent. E o mare diferenta si sper ca jurnalistii care au scris despre subiect inteleg asta.

Ceea ce s-a intamplat ieri in Biroul Permanent este un abuz similar cu cel de la motiunea de cenzura facut de PNL + PSD. Orice grup parlamentar poate sa propuna o solicitare pe ordinea de zi, solicitarile sunt discutate si apoi votate.

Nu stim cat de utila sau oportuna este o astfel de dezbatere despre averea presedintelui pentru ca, in baza unor intelegeri pe sub masa, PNL si PSD au facut din nou front comun.

USR a solicitat un punct de vedere de la comisia juridica pe subiect, dar pentru PNL si PSD transparenta e moft, iar practica democratica facultativa.

Cel putin ieri, in BPR, ele au constituit o majoritate blocand o cerere regulamentara. Asa cum au facut si cu blocarea motiunii”, a anuntat Mosteanu.

In sedinta BPR, PNL a cerut respingerea solicitarii AUR, in timp ce USR a cerut introducerea pe ordinea de zi si trimiterea documentului la Comisia Juridica, invocand procedura parlamentara.

La vot, parlamentarii PNL si UDMR au votat impotriva suplimentarii ordinii de zi, in timp ce USR si AUR au votat pentru. Parlamentarii PSD s-au abtinut.

Au fost 11 voturi ale PNL si UDMR si 7 voturi ale USR si AUR. Solicitarea a fost respinsa.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Surparea din Slanic Prahova nu se mai extinde, anunta Prefectura Prahova. Saptamana viitoare se vor finaliza rapoartele specialistilor

Prefectura Prahova a anuntat, sambata, ca surparea care s-a produs pe strada 23 August din…

24 de minute ago

Intr-o comuna din Hunedoara exista un singur candidat la alegerile locale, care se poate deja considera primar

Comuna Batrana din judetul Hunedoara isi cunoaste deja viitorul primar, asta pentru ca doar un…

O oră ago

Trei insotitoare de bord laudate ca au oprit o bataie intre pasageri

Trei insotitoare de zbor au fost laudate pentru dezamorsarea cu succes a unei dispute care…

2 ore ago

Lupta impotriva turismului excesiv: Amsterdam interzice construirea de noi hoteluri daca nu se inchid altele

In Amsterdam nu se va mai permite construirea de noi hoteluri ca parte a luptei…

2 ore ago

Veche de aproape un secol, aceasta „cafenea capodopera” din Tokyo descurajeaza socializarea si interzice telefoanele mobile

In Lion Cafe, aflat in districtul Shibuya din Tokio, primul lucru pe care il observam…

2 ore ago