politica

USR dezvaluie legaturile dintre PSD si „statul paralel”. Cum a ajuns un fost sef in SRI in functia de guvernator al Deltei

Reprezentantii USR au transmis, sambata, ca dezaproba ferm numirea lui Catalin Tibuleac, fost sef al SRI Tulcea, in functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”, acuzand-o pe Viorica Dancila ca face numiri dupa criteriul apropierii de baronii PSD.

„PSD si premierul Viorica Dancila dovedesc astfel, inca o data, ca nu au inteles mesajul transmis de romani, la urne, pe 26 mai si continua politica paguboasa de numire in functii cheie a unor oameni doar dupa criteriul apropierii de baronii PSD. USR ii cere public premierului Viorica Dancila sa revina asupra deciziei de numire in functia de guvernator al Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” a domnului Catalin Tibuleac, fost sef al Directiei Judetene de Informatii Tulcea, pe scurt SRI Tulcea, un apropiat al baronului PSD de Tulcea, Horia Teodorescu. De altfel, in ultimii ani, Catalin Tibuleac a condus un ONG controlat de Consiliul Judetean Tulcea, ONG finantat din banii primariilor printr-o taxa lunara de 500 de euro”, precizeaza reprezentantii USR, intr-un comunicat de presa remis, sambata, Mediafax.

Liderul USR Tulcea a afirmat ca PSD si Viorica Dancila demonstreaza ca nu au inteles nimic din votul romanilor la alegerile europarlamentare.

„Doamna Viorica Dancila demonstreaza ca, asemenea colegilor de partid, nu a inteles nimic din votul romanilor. Sau, pur si simplu, nu o intereseaza ce au transmis romanii actualei puteri pe 26 mai. Romanii au spus raspicat ca nu mai vor oameni intorsi cu cheia de PSD, oameni care sa-si urmareasca propria agenda in loc sa se preocupe de problemele reale ale comunitatii si ale tarii. Cum raspunde doamna Viorica Dancila, premier si presedinte interimar al PSD, la acest mesaj? Mai face o numire controversata, pentru ca este in campanie in propriul partid si vrea sa-si asigure voturile la viitorul congres prin multumirea baronilor locali”, a declarat Elena Uram, presedintele USR Tulcea, conform sursei citate.

Partidul condus de Dan Barna mai atrage atentia ca decizia controversata de numire a acestuia nu a fost anuntata public inainte ca decizia premierului sa fie publicata in Monitorul Oficial. De asemenea, spune USR, alegerea zilei de vineri, inaintea unui weekend prelungit, nu este intamplatoare, ci menita sa atenueze impactul public.

„Administratia Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii” este o institutie cheie pentru aceasta zona, avand rol de arbitru reglementator in domenii precum turismul ori pescuitul. Protejarea Deltei Dunarii trebuie sa fie mai presus de interesele de partid ale PSD si de interesele personale ale presedintelui interimar al PSD. Decizia de numire a domnului Catalin Tibuleac a generat un val de mesaje catre USR. Uniunea Salvati Romania va folosi toate mijloacele avute la dispozitie pentru a proteja patrimoniul Deltei Dunarii astfel incat acesta sa nu fie distrus de baronii locali PSD”, conchide sursa mentionata.

Reactia USR vine dupa ce Viorica Dancila l-a revocat pe Malin-Matei Musetescu din functia de guvernator, cu rang de subsecretar de stat, al Administratiei Rezervatiei Biosferei „Delta Dunarii”.

Catalin Tibuleac a fost sef al SRI Tulcea, iar, potrivit Ziarului de Tulcea, acesta s-a pensionat in luna august 2017, dupa un mandat de patru ani si jumatate in fruntea institutiei.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

A doua invazie a Rusiei este mult mai rea decat cea din februarie 2022. Marturii ale refugiatilor din regiunea Harkov – Video

Noua ofensiva rusa in regiunea ucraineana Harkov a fortat peste 6.000 de persoane sa evacueze…

49 de minute ago

Roberta Metsola ii incurajeaza pe protestatarii din Georgia: „Tbilisi, va auzim! Va vedem! Georgienii de pe strazi viseaza la Europa”

Presedintele Parlamentului European, Roberta Metsola, a transmis marti un mesaj de incurajare catre miile de…

37 de minute ago

Peste 300 de securisti si turnatori au certificate de revolutionar. Lista cu numele acestora

Peste 300 de securisti sau de colaboratori ai Securitatii, declarati definitiv de instante, beneficiaza de…

O oră ago

10 ani fara carnet pentru soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Legea a fost adoptata, merge la promulgare la presedintele Romaniei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege referitor la prevenirea si combaterea…

2 ore ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

8 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

3 ore ago