politica

Primul sondaj dupa alegeri. PNL si USR PLUS continua sa creasca spectaculos, liberalii trec de 30%

Un sondaj realizat dupa alegeri, la comanda Aliantei 2020 USR PLUS, arata ca Opozitia a continuat sa creasca in preferintele alegatorilor si dupa data de 26 mai.

Dupa scrutinul pentru Parlamentul European, cand Alianta 2020 a obtinut un scor aproape egal cu PSD-ul, de 22,36%, dinamica s-a mentinut ascendenta. Acest lucru e valabil si pentru PNL, castigatorul alegerilor europarlamentare.

Intrebati cu cine ar vota daca daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, PNL a fost indicat de 30%, Alianta USR PLUS de 29%, PSD de 24%, iar Pro Romania de 3,5% dintre respondenti.

Daca in acest moment ar avea loc alegeri parlamentare si toti cei care au o optiune de vot ar veni sa voteze, Alianta ar avea un scor de 31%, arata datele sondajului, potrivit ziare.com.

Sondajul a testat optiunile de vot in cazul ruperii Aliantei, PLUS urmand sa obtina un scor de 23%, iar USR un scor de 8%.

Daca insa USR si PLUS ar candida separat, atunci PLUS ar obtine 23 de procente, iar USR opt, potrivit aceleiasi cercetari.

O mare alianta a Opozitiei, PNL+USR+PLUS+PMP ar obtine 48%, iar PSD 24 de procente.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Televiziunea Al Jazeera, inchisa in Israel. Conducerea postului va apela la ajutorul organizatiilor si instantelor internationale

Furnizorii israelieni de televiziune prin satelit si cablu au suspendat televiziunea din Qatar, Al Jazeera.…

6 ore ago

Noile „linii rosii” ale NATO. Occidentul va trimite trupe in Ucraina daca Rusia ataca si Republica Moldova

NATO a stabilit cel putin doua "linii rosii" care ar putea duce la o interventie…

6 ore ago

Karl Nehammer vrea teste ADN pentru imigrantii care incearca sa-si reunifice familiile in Austria. Opozitia considera masura drept electorala si populista

Cancelarul austriac Karl Nehammer vrea efectuarea de teste ADN in cazul rudelor persoanelor care beneficiaza…

3 ore ago