USR, primul partid care ia apararea jurnalistilor de la Rise Project: „Intimidari in stil mafiot!”

politica

Presedintele USR, Dan Barna, a fost primul ider de partid care si-a manifestat public sustinerea fata de jurnalistii de la Rise Project, dupa ce acestia au primit amenintari din partea Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP).

Intr-o postare pe Facebook, Barna ii cere sefei ANSPCP sa demisioneze. „Este urmarita penal pentru abuz in serviciu, acea infractiune pe care PSD-ALDE au incercat in ultimii 2 ani sa o scoata din vocabularul colectiv si din lege. Iar acum ameninta presa, cu intimidari in stil mafiot!”, scrie Barna.

„Liviu Dragnea prin lacheii PSD baga pumnul in gura celor care ii demasca!

Liviu Dragnea prin lacheii sai PSD din fruntea institutiilor statului incearca sa ii intimideze pe cei de la Rise Project si sa ii opreasca din a mai scoate la iveala mizeriile din #TeleormanLeaks. Vrea sa-i intimideze pe procurorii si judecatorii care se ocupa de dosarele lui, vrea sa-i intimideze pe romanii care denunta hotia si abuzurile cu lacrimogene si bastoane, iar acum a venit randul presei.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPCP) cere jurnalistilor de la RISE Project sa divulge identitatea surselor care le-au oferit acestora informatiile din #valiza, sub amenintarea unor amenzi cat prejudiciul din Teldrum. Asa ceva nu se poate intampla intr-o democratie! Scopul GDPR-ul este pervertit politic de Dragnea, iar in Romania nu mai apara cetatenii, ci hotii!

Sefa ANSPCP trebuie sa demisioneze! Este urmarita penal pentru abuz in serviciu, acea infractiune pe care PSD-ALDE au incercat in ultimii 2 ani sa o scoata din vocabularul colectiv si din lege. Iar acum ameninta presa, cu intimidari in stil mafiot!

Le-am simtit si noi vara aceasta atunci cand strangeam semnaturi pentru #FaraPenali, cand mai mult colegi au fost insultati, amenintati si amendati de primarii PSD si vasalii lor. Liviu Dragnea nu suporta sa i se aminteasca ca este doar un penal!”, este postarea integrala a liderului USR.

Rise Project a anuntat, joi, ca a primit o notificare de la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP), in care i se solicita divulgarea surselor in cazul anchetei legata de valiza cu documentele Tel Drum, publicatia spunand ca este amenintata cu o amenda de 20 de milioane de euro. Intrebat joi despre aceasta notificare, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a spus ca nu stie nimic.

”Astazi, prin aceasta notificare, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) ne solicita divulgarea surselor in cazul #TeleormanLeaks si informatii despre toate datele pe care le detinem. ANSPDCP mai ameninta cu penalitati de 20 de milioane de euro in caz ca nu furnizam acces la sistemele noastre informatice. Institutia este condusa de Ancuta Opre, numita de Senat si urmarita penal la DNA pentru abuz in serviciu comis intr-o functie anterioara. Mai precis, Opre este acuzata ca ar fi supraevaluat proprietati cand era sefa Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (A.N.R.P.), intr-un dosar celebru”, a anuntat Rise Project.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: