politica

USR, reactie dupa retragerea lui Ciuca: „Romania are nevoie de un guvern care sa respecte un program de reforme pentru modernizarea tarii”

USR isi reitereaza sustinerea pentru refacerea coalitiei PNL-USR-UDMR, dupa ce Biroul National al partidului a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciuca sa isi depuna mandatul de formare a unui guvern minoritar.

„Biroul National al USR a luat act de decizia PNL ca prim-ministrul desemnat Nicolae Ciuca sa isi depuna mandatul de formare a unui guvern minoritar fara sanse de a fi votat de Parlamentul Romaniei. USR reitereaza ca solutia pentru iesirea cea mai rapida din actuala criza politica este refacerea coalitiei PNL-USR-UDMR. Romania are nevoie de un guvern cu o majoritate solida in Parlament care sa rezolve criza energetica si criza sanitara”, reiese dintr-un comunicat USR.

Formatiunea sustine si mentinerea aceleiasi structuri a guvernului care a existat pana la declansarea crizei.

„Romania are nevoie de un guvern care sa respecte un program de reforme pentru modernizarea tarii, cu un calendar clar si un buget cu alocari strategice agreate de la inceput. USR sustine mentinerea aceleiasi structuri a guvernului care a existat pana la declansarea crizei pentru ca guvernul sa poata fi instalat cat mai rapid si va propune stabilirea unui mecanism clar de luare a deciziilor care sa asigure un guvern stabil si o majoritate functionala pana in 2024. Romania a pierdut deja prea mult timp intr-o criza politica fara legatura cu adevaratele probleme pe care le au cetatenii in acest moment”, mentioneaza sursa citata.

Biroul Executiv al PNL a decis, luni seara, ca Nicolae Ciuca sa-si depuna mandatul de premier desemnat si flexibilizarea mandatului de negociere.

„BEx i-a propus domnului Nicolae Ciuca, premier desemnat, sa depuna mandatul de premier desemnat. Este o decizie a BEx. A doua decizie este de a propune BPN – maine va fi un BPN in format fizic – de a flexibiliza mandatul”, a spus Citu, la sediul central al PNL, dupa sedinta BEx care a avut loc in format de videoconferinta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

15 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

15 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

15 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

5 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

15 ore ago

Si la altii nu doar la noi: scandal intr-o comisie din Congresul SUA din cauza „genelor false”

Un scandal a izbucnit in Congresul SUA dupa ce o politiciana a acuzat o rivala…

15 ore ago