USR si PLUS s-au inteles. Cu cine merg la Presedintie si pentru postul de premier

politica

Presedintele PLUS, Dacian Ciolos, a declarat luni ca ori el ori liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la Presedintie „cu siguranta”, evocand rezultatul Aliantei USR-PLUS de la alegerile europarlamentare.

Ciolos a vorbit la Romania TV despre colaborarea in cadrul Aliantei 2020 USR PLUS. „In urma cu cateva ore ne-am ridicat de la masa. Am avut prima zi de discutii pentru constituirea unei aliante politice, dupa ce a trecut alianta electorala in urma alegerilor europarlamentare. Suntem in continuare in legatura, lucram impreuna si o sa mergem impreuna pana la capat, dincolo de orice insinuari”, a afirmat el.

Intrebat daca el sau liderul USR, Dan Barna, va fi candidat la alegerile prezidentiale, Ciolos a raspuns: „Unul dintre noi o sa candideze cu siguranta. Vom face echipa oricum, in orice forma”.

Ciolos a afirmat ca, in contextul rezultatelor de la alegerile europarlamentare din 26 mai, Alianta 2020 USR PLUS va avea un candidat la prezidentiale.

„Am avut peste 22% la ultimele alegeri. Suntem una dintre cele trei forte politice principale ale tarii. Vedeti vreun argument sa nu avem un candidat, in conditiile in care suntem una din principalele forte politice din tara? Am putea noi explica cumva cuiva ca nu avem candidat cand am avut rezultatul asta? Deci e firesc. Nu are nicio legatura cu alte candidaturi de la alte partide. Fiecare partid are dreptul sa isi prezinte candidatura. O sa discutam despre programele noastre politice in campanie”, a precizat liderul PLUS.

Mai mult despre: ,


Comentarii: