USR vrea sa-l impiedice pe Licu sa-si ocupe functia de judecator CCR: „Astazi, Camera Deputatilor a ridicat la nivel de valoare constitutionala impostura si furtul intelectual”

politica

Parlamentarii USR vor ataca la Curtea Constitutionala hotararea privind desemnarea actualului procuror general adjunct Bogdan Licu in functia de judecator constitutional, imediat dupa ce aceasta va fi publicata in Monitorul Oficial, a anuntat, marti, deputatul Stelian Ion.

„Astazi, Camera Deputatilor a ridicat la nivel de valoare constitutionala impostura si furtul intelectual. Am avut de ales in Camera Deputatilor intre mai multi candidati un candidat pentru CCR cu o pregatire profesionala impecabila, cu studii facute temeinic, cu lucrari stiintifice publicate, cu activitate de cadru didactic si activitate in magistratura cu o activitate civica importanta. (…) Vorbesc despre judecatorul Cristi Danilet, propus de USR”, a declarat Stelian Ion la Parlament, dupa sedinta de plen.

El a sustinut ca Bogdan Licu – propunerea PSD – are ‘pregatire precara’ din timpul liceului, note foarte slabe si la Bacalaureat.

„De asemenea, a urmat niste cursuri la o facultate obscura, de Drept, la ‘Spiru Haret’, a avut note foarte mici la licenta. Semnalele pe care le trag, astazi, Camera Deputatilor si Parlamentul Romaniei este acela ca, daca ai o pregatire precara, o pregatire care poate fi contestata (…), poti avea toate sansele, daca esti sustinut politic, sa fii numit la CCR in functia de judecator. Este o palma peste obrazul celor care si-au facut studiile la timp, este o palma peste obrazul magistratilor care au facultatea la zi, care nu au plagiat”, a adaugat Stelian Ion, citat de Agerpres.

Deputatul USR a afirmat ca „Bogdan Licu a plagiat tocmai din lucrarea judecatorului Cristi Danilet, pe care l-a avut drept contracandidat”.

„Este foarte trist, vom ataca la Curtea Constitutionala aceasta numire. Am observat si din dosarul de candidatura, nu s-a depus de catre candidatul Bogdan Licu actul de studii, nu s-a depus acea diploma de licenta contestata, pe care am vazut-o prin presa, din care am aflat notele foarte mici obtinute la sfarsitul facultatii. De asemenea, nu s-au depus alte acte relevante. Vom ataca si sub aspect procedural, este foarte gresit modul in care s-a desfasurat activitatea de audiere la Comisia juridica a Camerei Deputatilor, unde in final s-a dat un vot pentru toti candidatii odata, lipsindu-ne de posibilitatea de a avea un aviz negativ”, a mai sustinut Stelian Ion.

Camera Deputatilor l-a ales, marti, pe actualul procuror general adjunct Bogdan Licu in functia de judecator la Curtea Constitutionala.

Licu, propus de PSD pentru aceasta functie, a obtinut 208 voturi „pentru” si 93 „impotriva”.

Ceilalti candidati au fost Cristi Danilet, sustinut de USR, si prof. univ. Ioan Sabau-Pop – din partea AUR.

Mai mult despre: ,

Comentarii: