politica

USRPLUS ii trimite pe PSD-isti la plimbare: „Singurul care poate inchide PNRR este Guvernul. Nu putem negocia 465 de oameni din Parlament cu Comisia Europeana”

Liderul deputatilor USR PLUS, Ionut Mosteanu, a declarat, marti, ca singurul care poate finaliza Planul National de Redresare si Rezilienta este Guvernul, iar parlamentarii nu pot negocia acest proiect cu Comisia Europeana.

„Singurul care poate inchide acest Plan National de Redresare si Rezilienta este Guvernul, pentru ca tot proiectul acesta se inchide prin negocieri cu Comisia. Nu putem negocia 465 de oameni din Parlament cu Comisia Europeana, de aia avem un Executiv investit de acest Parlament, care are increderea unei majoritati.

Deci, Guvernul va veni cu un Plan de Redresare si Rezilienta in doua-trei saptamani, o varianta finala in luna mai si apoi va fi public. Daca premierul Citu va decide, va veni catre Parlament pentru o dezbatere, o prezentare, va fi optiunea dansului”, a spus Mosteanu, la Palatul Parlamentului, intrebat daca este de acord cu o dezbatere ampla pe PNRR, cu toate partidele politice, asa cum a propus PSD.

El a adaugat ca PNRR va ramane in coordonarea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene, condus de Cristian Ghinea.

„S-a discutat foarte clar, in decembrie, cand s-a format coalitia – coordonarea acestui plan este la Ministerul Proiectelor Europene, la ministrul Cristian Ghinea. Nu este nicio alta discutie, chiar daca au fost voci. Am stabilit la inceput de drum, cand am pornit impreuna in aceasta coalitie, de ce bucatica din aceasta poveste ne ocupam fiecare dintre noi. PNRR este la ministrul Cristian Ghinea, (…) de altfel fiind singurul minister care are competentele si are oamenii care se pot ocupa cu astfel de proiecte, oameni cu experienta in proiecte europene. Aceasta resursa se regaseste doar la acest minister”, a explicat Ionut Mosteanu, citat de Agerpres.

PSD a facut un apel, marti, catre toate formatiunile politice parlamentare sa iasa din logica „orgoliilor de partid” si sa colaboreze pentru realizarea unui Plan National de Redresare si Rezilienta „viabil”, care sa fie aprobat la Bruxelles si care sa asigure absorbtia fondurilor europene disponibile prin acest mecanism.

Social-democratii au propus ca, imediat dupa sarbatorile de Paste, sa fie organizata in Legislativ o dezbatere „ampla” pe acest subiect, la care sa participe reprezentantii Guvernului, senatorii si deputatii si expertii tuturor partidelor parlamentare, asociatiile administratiilor locale, reprezentantii patronatelor si sindicatelor, ONG-uri de profil, dar si specialisti din mediul economic si academic.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

8 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

11 ore ago

Audientele TV de Paste. RTV, pe primul loc cu manele: Marian Mexicanu, Vali Vijelie si Pomohaci – Video

Romania TV s-a situat pe primul loc, in ziua de Paste, in topul audientelor. RTV…

10 ore ago

Patru adolescenti sunt anchetati pentru atacul asupra europarlamentarului german Matthias Ecke

Patru adolescenti germani sunt anchetati in legatura cu atacul violent asupra unui politician german, care…

10 ore ago

Zona garii din Sinaia, inundata in urma unei ploi abundente

Pompierii au intervenit, luni, in statiunea Sinaia pentru evacuarea apei care s-a strans pe partea…

10 ore ago