USRPLUS incepe sa joace in zona serviciilor secrete. A preluat sefia Comisiei SIE din Parlament: „Trebuie o reforma”

politica

Parlamentul a aprobat, miercuri, constituirea comisiilor de control asupra activitatii Serviciului Roman de Informatii si, respectiv, Serviciului de Informatii Externe. Astfel, presedintia comisiei SRI i-a revenit lui Iona Chirtes (PNL), in timp ce conducerea comisiei SIE a fost preluata de Nicu Falcoi (USR).

Din Comisia pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii SRI fac parte: senatorul PNL Ioan Cristian Chirtes – presedinte, deputatul PNL Iulian Alexandru Muraru, deputatul PNL Razvan Prisca, deputatul PSD Florin Silviu Hurduzeu – vicepresedinte, deputatul PSD Mitica-Marius Margarit, senatorul PSD Marius Alexandru Dunca, deputatul USR PLUS Teodor Lazar, deputatul AUR Dorel Gheorghe Acatrinei, deputatul UDMR Csoma Botond – secretar.

Din Comisia parlamentara pentru controlul activitatii SIE fac parte: senatorul USR PLUS Nicu Falcoi – presedinte, senatorul PSD Felix Stroe – vicepresedinte, deputatul PSD Mihai Weber, senatorul PNL Liviu Dumitru Voiculescu, deputatul PNL Antonel Tanase – secretar, deputatul AUR Nicolae Roman si senatorul UDMR Turos Lorand.

„Incepand de azi sunt presedintele Comisiei parlamentare speciale pentru controlul activitatii Serviciului de Informatii Externe. Este o pozitie de responsabilitate din care voi cauta sa contribui cat mai mult la eficientizarea activitatii de control parlamentar asupra activitatii acestui serviciu.

Cunoasteti deja ca Alianta USR PLUS sustine ca, in perspectiva, va fi nevoie de o reforma a pachetului legislativ care reglementeaza activitatea serviciilor secrete, reforma care va trebui sa se faca reunind la aceeasi masa reprezentanti ai partidelor politice cu competente in acest domeniu, specialisti si oameni din sistem, care sa gandeasca reformarea acestor institutii si sa vina in fata comisiilor parlamentare si a Parlamentului cu un pachet legislativ modernizat.

De asemenea, voi fi in continuare si membru al delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO, in cadrul careia am activat vreme de 4 ani in mandatul anterior si unde detin pozitia de vicepresedinte al Comisiei de Aparare si Securitate (Defense and Security Committee) si membru al Consiliului Interparlamentar NATO-Ucraina (UNIC – Ukraine-NATO Interparliamentary Council)”, a anuntat Falcoi pe Facebook.

Votul a fost secret cu buletine.

Dupa vot, membrii celor doua comisii au depus juramantul pentru pastrarea secretului asupra documentelor si datelor si ca nu au facut parte din structurile fostei securitati si nici din cadrele serviciilor de informatii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: