„Va trebui sa cerem incuviintare de la CEX in dosarele noastre?”. Judecatorul Danilet descrie perfect situatia absurda in care PSD a adus Romania

news

Judecatorul Cristi Danilet evidentiaza situatia absurda generata de modul de implicare al CEX al PSD in luarea unor decizii de importanta nationala. „O fi devenit CEX asta un nou for decizional in statul roman, o noua autoritate publica si nu am aflat”, scrie Danilet, ironic.

„Sper sa nu ajungem sa cerem incuviintarea de la CEX cand decidem in dosarele noastre, asa cum in 2004 se discuta la partid la ce dosar sa i se dea drumul”, subliniaza Danilet.

„Avizele CSM pe legile privind justitia si codurile penale sunt consultative. Opinia Comisiei de la Venetia si recomandarile Comisiei Europene cica sunt facultative. Reactiile ambasadelor straine cica sunt inacceptabile. Protestul magistratilor cica nu conteaza. Dar vine CEX, frate, si toata lumea e in picioare si se executa imediat.

O fi devenit CEX asta un nou for decizional in statul roman, o noua autoritate publica si nu am aflat!

Eu vad ca in Constitutie inca scrie ca Guvernul este al Romaniei, nu al vreunui partid. Si inca mai scrie ca Guvernul raspunde in fata Parlamentului, nu a unui partid.

Dar poate nu vad eu bine si trebuie sa imi schimb ochelarii. Poate ca ma insel eu si soarta justitiei si a codurilor chiar trebuie sa se decida acum in CEX-uri, un fel de noua putere de facto in Romania. Ca doar nu mai departe de cat ieri ne spunea un politicien vrancean ca ‘in orice stat civilizat cu o democratie consolidata politicul administreaza justitia’ si noi am crezut ca vorbeste asa, la nervi.

Sper sa nu ajungem sa cerem incuviintarea de la CEX cand decidem in dosarele noastre, asa cum in 2004 se discuta la partid la ce dosar sa i se dea drumul…

PS. O fi Guvernul parte din puterea executiva, dar asta nu inseamna ca trebuie sa execute ce spune CEX-ul, parol!”, a scris Danilet pe Facebook.

Premierul Viorica Dancila a anuntat luni ca s-a discutat, in sedinta PSD, oportunitatea unei ordonante de urgenta de modificare a Codurilor penale pentru ca articolele declarate constitutionale sa intre in vigoare, urmand ca articolele neconstitutionale sa revina in Parlament.

„A fost o astfel de discutie s-a hotarat in unanimitate ca articolele declarate constitutionale sa fie promulgate printr-o ordonanta de urgenta”, a confirmat Viorica Dancila.

Ordonanta de urgenta ar urma sa puna in vigoare articolele declarate constitutionale din codurile penale.

„Trebuie sa vedem in normele legale pentru a face acest lucru. In Comitetul Executiv s-a stabilit ca ce s-a declarat constitutional sa dam OUG. Cand CCR declara ceva constitutional e obligatoriu pentru toata lumea, pornind de la acest considerent am avut discutia”, a mai spus premierul.

Referitor la articolele declarate neconstitutionale, Viorica Dancila a afirmat ca acestea se vor intoarce in Parlament pentru a fi modificate.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: