„Va veni in curand timpul cand va trebui sa le lamurim cu totii pe toate. Cu orice risc”. Un judecator CSM, consternat de ticalosiile debitate de Toader la Antena 3

news

Judecatorul Bogdan Mateescu, membru in CSM, are un mesaj transant pentru Tudorel Toader, dupa ce acesta a atacat avizul negativ al CSM in cazul legilor justitiei. „Va veni in curand timpul cand va trebui sa le lamurim cu totii pe toate. Cu subiect si predicat”, spune Mateeescu.

„Ceea ce ma ingrijoreaza este ca instantele deja nu mai au bani pentru intretinere. Ca Institutul National al Magistraturii nu are bani pentru formare profesionala, iar candidatii admisi in magistratura la concursul din primavara nu pot absolvi, astfel, modulul de formare si nu pot fi numiti in functie, desi deficitul de personal la Judecatorii e imens. Colegii de la unele instante duc munca de Sisif dar toti isi exprima opinia, chiar daca ea nu intereseaza atat de mult ca vocea unor asociatii cu o mana de membri.

Ca ICCJ planifica pe calendare lungi primirea dosarelor in recurs pentru ca…efectiv nu are unde sa le puna, iar justitiabilul-cetateanul Romaniei anului 2017 se uita neputincios. Ca si judecatorul.

Ca ministrul justitiei, desi nu vine la CSM, se duce la un anumit post TV si acolo, iar nu din mijlocul organului constitutional (de unde incaseaza indemnizatie, dar lipseste), prezenta versiuni proprii ale situatiilor fara a putea fi contrazis pe terenul realitatii, pe buna dreptate, de catre judecatorii de buna credinta care il priveau consternati…

Si multe, multe alte lucruri ma deranjeaza.

Dar va veni in curand timpul cand va trebui sa le lamurim cu totii pe toate. Cu subiect si predicat. Si sa le indreptam, daca este cazul luptand cu manipularea, cu vedetismul si cu tentatia unora de subordonare a unor institutii fundamentale. Cu orice risc si doar cu mijloace oneste”, a scris Bogdan Mateescu pe Facebook.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat joi seara, la Antena 3, ca are convingerea ca votul negativ dat de plenul Consiliului Superior al Magistraturii proiectului de modificare a legilor justitiei exprima si dorinta de conservare a actualelor privilegii ale magistratilor.

„Tin sa precizez si am convingerea faptului ca votul negativ exprima si dorinta de conservare a actualelor privilegii pe care magistratii le au. Sa nu ne ascundem dupa adevar. Sa nu vorbim numai de dragul frazelor ritoase si, sigur, la adresa demnitatii, care este respectabila si care desfasoara o activitate utila, necesara, dar legile justitiei datand de 13 ani, din 2004, dinainte de a intra in Uniunea Europeana, au consolidat in timp prin multiplele modificari statutul magistratului, procuror sau judecator, dar nu numai statutul profesional, de independenta, de exercitate a atributiilor, ci si colateral, privilegiile pe care si le-au adus. Si va dau un exemplu care trebuie sa-si gaseasca o rezolvare. La un moment dat judecatorii au dat o decizie in care au stabilit ca o norma juridica nu este abrogata, desi fusese abrogata in mod explicit de legiuitor, iar pe cale de consecinta toate salariile magistratilor au crescut cu 50%”, a declarat Tudorel Toader la Antena 3.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis joi, cu majoritate de voturi, sa avizeze negativ proiectul privind modificarea legilor justitiei. Potrivit unui comunicat al CSM transmis AGERPRES, pentru emiterea unui aviz negativ au fost exprimate 10 voturi, in timp ce pentru un aviz favorabil cu observatii au fost exprimate opt voturi.

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: