Vaicareli la Moscova: „Ucraina a desfasurat un numar impresionant de trupe si armament in Zaporojie. Depaseste cu mult orice cantitate de la inceputul operatiunii speciale”

externe

Fortele armate ucrainene au desfasurat pana in prezent mai multe arme si trupe la linia de contact din regiunea Zaporojie decat a fost vreodata in cursul operatiunii militare speciale, a declarat pentru TASS presedintele miscarii „Suntem impreuna cu Rusia”, Vladimir Rogov.

„Numarul de arme si personal [ucrainean] desfasurat pana acum pe linia de contact [din regiunea Zaporojie] este impresionant. Depaseste cu mult orice cantitate care a existat vreodata pe parcursul intregii desfasurari a operatiunii militare speciale”, a declarat oficialul, citat de agentia rusa TASS.

Rogov a declarat anterior ca Ucraina a desfasurat peste 450 de trupe speciale pentru operatiuni de lupta. Potrivit acestuia, in septembrie, fortele ucrainene au organizat cel putin trei exercitii pentru a-si duce trupele dincolo de Nipru. Pana la cinci grupuri de 100-110 militari complet echipati au fost antrenate sa traverseze Niprul in cadrul unui program de antrenament care a implicat drone de supraveghere si de atac, inclusiv Bayraktar TB2, a precizat el.

Citeste si: Momentul in care un blindat rusesc se preda ucrainenilor. Tot echipajul a iesit cu mainile ridicate – Video

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a dezvaluit in noaptea de miercuri spre joi ca planurile militare aprobate intr-o reuniune a Statului Major al Comandantului Sef Suprem „vor fi pe placul ucrainenilor” si „ii vor supara pe ocupanti”, transmite EFE.

„Desigur, nu pot dezvalui exact temele care au fost discutate de personal. Insa majoritatea rapoartelor, rapoarte acceptate si planuri aprobate definitiv, vor fi pe placul ucrainenilor. Si cu siguranta ii vor supara pe ocupanti”, a declarat Zelenski in obisnuitul sau discurs nocturn.

Totusi, Zelenski a explicat ca la reuniune principala chestiune abordata a fost miscarea trupelor „in sensul eliberarii intregului pamant ucrainean si tot ceea ce este nevoie pentru punerea in aplicare a operatiunii noastre de aparare”.

Totodata, presedintele ucrainean a informat ca, in regiunea Herson, au fost eliberate miercuri trei localitati: Novovoskresenske, Novohrihorivka si Petropavlivka. El a mai spus ca fortele ucrainene au doborat sase drone de fabricatie iraniana.

In fine, seful statului ucrainean a anuntat ca a avut miercuri o discutie „foarte buna” cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, caruia i-a multumit pentru sprijin si cu care si-a coordonat „urmatorii pasi comuni”.

Mai mult despre:

Comentarii: