Val de amenzi CNA pentru emisiunile Ancai Alexandrescu. „Culisele statului paralel”, plina de fake news

news

Anca Alexandrescu, amenintata, moarte, Facebook, Realitatea TV

CNA a amendat, marti, trei emisiuni realizate de Anca Alexandrescu la Realitatea Plus. In aceste emisiuni au fost lansate dezinformari legate de vaccinare, razboiul din Ucraina si migranti.

Totalul amenzilor de ridica la 40.000 de lei (8.000 de euro).

„Intrunit in sedinta publica din data de 05.12.2023, Consiliul National al Audiovizualului a analizat rapoartele de monitorizare intocmite de directia de specialitate ca urmare a sesizarilor primite si a decis sa aplice postului Realitatea Plus urmatoarele sanctiuni :

– amenda de 20.000 de lei pentru emisiunea „Culisele statului paralel” din data de 09.10.2023, la difuzarea careia au fost incalcate dispozitiile art. 3 alin. (2) din Legea audiovizualului nr. 504/2002 [Toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor], precum si cele ale art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul de reglementare a continutului audiovizual [In virtutea dreptului fundamental al publicului la informare, furnizorii de servicii media audiovizuale trebuie sa respecte urmatoarele principii : (…) b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment sa fie corecta, verificata si prezentata in mod impartial si cu buna-credinta] ;

– cate o amenda de 10.000 de lei pentru editiile din 10 si 23.10.2023 ale emisiunii „Culisele statului paralel”, difuzate cu incalcarea prevederilor art. 64 alin. (1) lit. b) din Codul audiovizualului”, se arata intr0un comunicat al CNA.

Citeste si: Realitatea TV, din nou amendata de CNA din cauza lui Sosoaca si a Ancai Alexandrescu. Fake news difuzate in prime-time: „Romania va fi impartita in 5 parti”

Emisiunea realizata de Anca Alexandrescu a primit deja mai multe amenzi din partea CNA, toate avand legatura cu difuzarea de fake news.

De aexemplu, in vara, emisiunea a fost amendata cu 10.000 de lei pentru promovarea teoriilor aberante ale Dianei Sosoaca.

Printre titlurile afisate atunci in emisiunea Amcai Alexandrescu s-au regasit: „Sosoaca: E un plan din umbra, Romania va fi impartita in 5 parti” ; „Sosoaca: Polonia vrea sa fie cea de-a doua cea mai mare tara din UE” ; „Sosoaca: Polonia negociaza preluarea Ucrainei” ; „Soc: Sosoaca spune cum va arata harta lumii la finalul razboiului” ; „Sosoaca: Pericolul e destramarea Romaniei” ; „Sosoaca: La sfarsitul razboiului, Ucraina nu va mai exista.”

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: