Val de frig in Coreea de Nord. Temperaturile ar putea scadea sub -30 C in nordul sarac al tarii

externe

Autoritatile nord-coreene au avertizat cu privire la conditiile meteorologice extreme din tara, in timp ce un val de frig matura peninsula coreeana, informeaza BBC.

Temperaturile ar putea scadea sub -30 C in regiunile nordice, care sunt, de asemenea, cele mai sarace din tara. De asemenea se asteapta ca in zonele de coasta sa fie vant puternic.

In timp ce Coreea de Nord a fost afectata de vreme extrema sau nefavorabila, la fel ca in alte locuri, se stie putin despre impactul acestui fenomen asupra populatiei sale.

In afara Phenianului nu prea exista electricitate iar oamenii folosesc lemne si plante uscate pentru a face caldura in timpul iernii, potrivit NK News. De asemenea, multi folosesc folie de plastic pentru a izola geamuile si usile.

Radio Free Asia a anuntat in decembrie ca „un numar mare” de oameni din tara a disparut la sfarsitul anului trecut in timpul unei alte perioade de frig extrem. Se crede ca multi au murit de foame sau inghetati, deoarece mercurul a scazut sub punctul de inghet si mancarea a devenit rara.

Se spune ca nesiguranta alimentara din Coreea de Nord este cea mai grava de la foametea din anii 1990, potrivit lui Lucas Rengifo-Keller, analist de cercetare la Institutul Peterson pentru Economie Internationala din SUA.

Oamenii de stiinta spun ca vremea extrema, inclusiv valurile de frig, devine din ce in ce mai frecventa din cauza schimbarilor climatice.

Alertele privind valul de frig vin in timp ce Phenianul se pregateste sa sarbatoreasca, saptamana viitoare, cea de-a 75-a aniversare a Armatei Populare Coreene.

Si alte tari din zona se confrunta cu un val de frig. Coreea de Sud a emis o avertizare, iar nordul Chinei se confrunta cu temperaturi scazute record. Si in Japonia, in aceasta saptamana se asteapta cele mai scazute temperaturi din ultimii zece ani.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: