Val de gafe si in Macedonia. Dancila, incapabila sa pronunte „macedoneni”. Discurs incoerent si plin de greseli gramaticale – Video

news

La doua zile dupa gafa monumentala din Muntenegru, premierul Viorica Dancila recidiveaza in Macedonia. Alaturi de premierul acestei tari, Dancila a avut un discurs incoerent, plin de greseli de forma si de substanta.

In cadrul unei conferinte de presa, sustinuta alaturi de premierul Zoran Zaev, Dancila a vorbit despre „cetateni aromani” in loc de „etnici aromani”. Ea avut dificultati in a pronunta „macedoneni”, folosind ori termenul incorect de „macedoni” ori inlocuind „macedoni”, dupa un nou efort disperat de a pronunta corect, cu cetateni ai Republicii Macedonia.

De asemenea, discursul lui Dancila a avut numeroase greseli gramaticale si s-a caracterizat prin incoerenta.

„Prezenta mea aici in calitate de prim-ministru a (al) Romaniei dar si de stat care in cateva luni va prelua presedintia Consiliului. (…) Subiectul comunitatilor, aaa, a republicii, a cetatenilor macedoni (macedoneni) dar si a cetatenilor aromani din Republica Macedonia si l-am anuntat pe domnul prim-ministru ca in Romania, in urma unei initiative legislative in Parlamentul Romaniei a fost inaugurata Ziua Limbii Macedonene ceea ce nu poate decat sa ne bucure si sa arate legatura, puntea de lgeatura pe care o constituie acest lucru intre cele doua tari. Consider ca comunitatea de aromani din Macedonia si comunitatea de macedoni (macedoneni), de cetateni ai Republicii Macedonia din Romania nu poate fi decat o punte de legatura a cooperarii dintre cele doua state”, a declarat Dancila in prezenta premierului Din Macedonia.

Comentarii: