Valcov a luat spaga si ca MINISTRU in cabinetul Ponta: 10% din contracte

news

Directia Nationala Anticoruptie informeaza, miercuri, ca procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de Darius Valcov, la data faptei senator, cu privire la trafic de influenta, intr-un nou dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, in primavara anului 2014, anterior semnarii in iulie 2014, a unui contract avand ca obiect reabilitarea retelei de apa si canalizare din doua localitati din judetul Olt, Darius Valcov i-a pretins unui om de afaceri (denuntator in cauza), prin intermediar, 10% din valoarea sumelor, fara TVA, ce urmau a fi incasate de societatea reprezentata de acesta, in urma incheierii contractului cu SC Compania de Apa Olt SA, respectiv 1.700.000 lei.

„Banii au fost pretinsi in schimbul interventiei suspectului Valcov pe langa factori de decizie din cadrul SC Compania de Apa Olt SA, astfel incat societatea pe care o reprezenta denuntatorul sa incheie acel contract si sa primeasca banii la timp. Ulterior, suspectul Valcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediari, suma de 1.700.000 lei, in doua transe (in luna septembrie 2014 si in luna februarie 2015)„, precizeaza DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca fostul ministru al Finantelor ar fi primit mita de la omul de afaceri Sorin Paduraru.

Mai exact, omul de afaceri ar fi platit aceasta suma astfel incat sa fie deblocate platile pentru un contract de executie lucrari pentru reabilitarea unor strazi din Centrul istoric al municipiului Slatina.

Paduraru ar fi ajuns sa ia legatura cu Darius Valcov si cu primarul orasului, Minel Prina, prin intermediul unei persoane, care la randul ei a apelat la Lucian Susala. Acesta din urma a intervenit pe langa Valcov si Prina, astfel incat acestia sa isi exercite influenta pe langa persoanele cu atributii de decizie pentru deblocarea acelor plati.

Fostului ministru al Finantelor Darius Valcov i s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile.

In dosar se efectueaza acte de urmarire penale si fata de alte persoane.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: