Valeriu Nicolae, premiat de regina Suediei cu „Nobelul pentru copii”. Dacian Ciolos: „Felicitari pentru ca esti un Om”

news

Romanul Valeriu Nicolae a obtinut a fost distins cu „World’s Children’s Prize”, pentru „eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferntari”, dupa cum anunta organizatia, pe pagina oficiala de Facebook.

„Valeriu a crescut in saracie si a fost discriminat pe motiv ca este de origine roma”, mai noteaza organizatorii evenimentului.

Potrivit site-ului oficial al organizatiei, worldschildrensprize.org, cinci laureati Nobel, dar si alte figuri de renume mondial au acceptat sa patroneze activitatea si gala dedicate sprijinirii copiilor vulnerabili din toata lumea. Printre cei care si-au legat numele de organizatia care l-a premiat pe Valeriu Nicolae se numara Nelson Mandela, Malala Yousafzai, Regina Suediei si premierul acestei tari, sau Desmond Tutu.

Cititi si: Consilierul de stat Valeriu Nicolae: Daca nu reusim sa ii integram pe refugiati, exista tendinta sa se radicalizeze

De altfel, Regina Silvia a Suediei i-a si inmanat premiul lui Valeriu Nicolae, care a fost insotit in Suedia de Rica si Ionut, doi dintre copiii pe care i-a ajutat in ultimii ani.

Valeriu Nicolae a fost cooptat in Guvernul Ciolos, unde a detinut functia de secretar de stat, in prezent activeaza in partidul lansat recent de fostul premier tehnocrat, iar dupa ce a plecat de la Palatul Victoria a facut numeroase dezvaluiri despre birocratia si conexiunile nebuloase ale unor functionari de nivel guvernamental.

„Valeriu Nicolae e un om pe care cand il vezi iti inspira imediat incredere, bucurie si o stare de destindere din care se degaja mesajul ‘nimic nu e prea greu pe lumea asta pentru un om care stie ce vrea’. Si am inteles ca unul din secretele lui e sa faca si sa spuna exact ce simte, fie ca prin vorba lui unii se simt mangaiati iar altii loviti in orgoliu.

E acelasi om atunci cand face training pe comunicare pentru mari fotbalisti ai lumii, pentru emirii din tarile arabe sau cand asuma fara complexe responsabilitati in Consiliul Europei sau la agentii ONU. Si ramane acelasi atunci cand aduna copiii din ghetoul Ferentari si-i ajuta la lectii, ii invata ca scoala nu e un moft pentru bogati ci o cale a respectului de sine. Face treaba asta cu copiii din ghetou de cativa ani.

Ieri, ca nominalizat la ‘Nobelul pentru copii’, a stat alaturi de regina Suediei. Pentru ca dincolo de orice, sufletul lui e unul nobil.

Felicitari Valeriu si multumesc pentru ca iti asumi nu doar faptul ca esti rom si roman dar mai ales pentru ca esti un Om”, a comentat Ciolos premierea lui Nicolae.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: ,

Comentarii: