Valeriu Nicolae refuza „doua pozitii de putere” in Guvern: „Ministerele sunt niste vagauni unde pilele, pupincuristii si turnatorii sunt baza”

politica

Valeriu Nicolae, fost secretar de stat in Guvernul Ciolos, anunta ca i s-au propus de coalitia de guvernare „doua pozitii de putere”, insa le-a refuzat. „In ciuda unor schimbari mici, clasa noastra politica continua insa sa duhneasca ingrozitor a securicitate, coruptie, nepotism si smechereala”, a argumentat Nicolae. Nicolae a publicat in ultimii doi ani amanunte scandaloase din CV-urile parlamentarilor si ale altor demnitari ai statului.

„Recent, mi s-au propus doua pozitii de putere din partea coalitiei de guvernare. Exista, desigur, si in mine o nevoie tampita de glorie si recunoastere plus un graunte de mesianism care mai racneste, chitit ca as fi in stare sa rezolv problemele tarisoarei. Dar partea aia logica a creierului imi zice iar, rapid, ca sunt un idiot si sa stau potolit, caci propunerile, cel mai probabil, sunt menite sa-mi inchida gura si nimic altceva.

Sunt intr-o situatie aproape ideala de a accepta propuneri de acest fel (am explicat pe larg, de ce, in articolul de azi din Libertatea). Am spus nu.

In ciuda unor schimbari mici, clasa noastra politica continua insa sa duhneasca ingrozitor a securicitate, coruptie, nepotism si smechereala. PNL-ul a dovedit ca nu se deosebeste prin mai nimic de PSD. Cei doi lideri PNL sufera, la fel ca domnul Iohannis, de o aroganta ingrozitoare si sunt, la fel ca si presedintele, cinici si deloc ingrijorati de cloaca din jurul lor. Lucrurile nu stau deloc bine nici in cazul liderilor USR.

Lupta pentru putere, oportunismul, nepotismul, incompetenta sunt toate probleme serioase. Ministerele sunt niste vagauni unde pilele, pupincuristii si turnatorii sunt baza, iar putinii oameni competenti care au ramas sunt in general acri si ciufuti. Sunt tot felul de tertipuri pe care oamenii pusi acolo de adversarii politici le vor incerca pentru a te face santajabil sau a te distruge. Oamenii cinstiti sunt o pacoste, caci carierele in ministere au fost construite pe compromis si coruptie, nu pe competenta si meritocratie.

Cand am acceptat slujba in guvernul tehnocrat, am fost inspirat de proteste. Acum nu mai exista nimic care sa ma inspire in clasa noastra politica. Mi-as dori sa existe”, a anuntat Nicolae pe pagina sa de Facebook.

Intr-un articol in Libertatea, el a oferit mai multe detalii.

„Mi s-au propus de 4 ori pozitii din partea politicienilor (una la nivel UE, restul in tara). Asta in afara pozitiei de consilier si apoi secretar de stat din timpul guvernului Dacian Ciolos, pe care eu o consider o slujba tehnocrata, si nu una politica.

Am venit de la un salariu mult, mult mai mare, pe o pozitie pentru care nu cred ca erau multi oameni mai calificati (m-am ocupat initial de partea de refugiati si de relatiile cu UE pe copii si o posibila Agentie Europeana pentru drepturile copiilor si incluziune sociala – lucruri unde aveam multi ani de experienta si ceva recunoastere europeana, inclusiv certificari ale Comisiei Europene). Cu Dacian Ciolos nu aveam niciun fel de relatie personala, doar scrisesem un articol afurisit impotriva lui pe care l-a primit atat de elegant, incat m-am simtit vinovat ca l-am scris.

Ca secretar de stat (incluziune sociala si relatii cu UE la Ministerul Muncii) mi-am donat salariul pentru ca am crezut ca am fost ineficient. Plus ca am scris repetat impotriva ministrilor din guvern in timp ce eram in guvern”, a scris Nicolae.

El a mentionat ca are venituri suficiente astfel incat nu are nevoie de o slujba la stat.

„Cred ca sunt cativa oameni de toata isprava in USR-ul actual si am ceva sperante si de la doi-trei liberali. Am o situatie financiara foarte buna, care imi permite sa nu mai fac nimic pentru vreo 30 de ani, afacerea mea merge asa cum imi doresc si nu depinde de nimeni. Si am reusit in cei peste 12 ani de cand se stie ca ajut asa cum pot familii sarace sa imi atrag si simpatia catorva zeci de mii de oameni. Am candidat ca independent la parlamentare, am obtinut 16.343 de voturi, au lipsit 17 pentru trecerea pragului electoral”, a mai aratat Nicolae.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: