Valiza din Teleorman. Imagini cu amazoana clanului Dragnea-TelDrum, selfie-uri cu Mircea Badea la protestele anti-Iohannis

politica

Intr-un prim episod legat de documentele si inregistrarile aflate in valiza din Teleorman, jurnalistii de la Rise Project o prezinta pe Nicoleta Pene, o tanara foarte aratoasa care a facut o fulminanta cariera in Teleorman. Hardul gasit in valiza ar apartine acestei femei, care a fost mana dreapta a sefului Tel Drum, Petre Pitis.

„Femeia este, de fapt, contabilul de incredere al gruparii Dragnea. Aorta prin care trec toate informatiile financiare. Ce avea in computerul de la birou se regaseste pe hardul negru intrat in posesia RISE Project”, precizeaza jurnalistii.

„O bruneta face legenda in baronat. Nu-i prima, dar e speciala, asa cum isi arata in fiecare selfie din cele cateva mii din cele cateva mii adunate in ultimul deceniu.

Nicoleta Pene are 38 de ani si o geometrie tunata in care a investit constant. O plimba zilnic cu un Mercedes CLS de vreo 80 de mii de euro pe strazile perpendiculare ale unui oras blocat dintotdeauna in 1990, unde ea e una dintre stele.

Cand a ajuns prima oara in Tel Drum, intai sefa la departamentul de Control Financiar Preventiv (CFP), colegii se intrebau cine e, de unde vine si de ce. Intr-un judet cu putini manageri pe cap de locuitor si cea mai ridicata rata a somajului din tara (10%, scor egal cu Vaslui), Nicoleta reusise.

Nu toti o inghiteau. Iata perspectiva unui angajat in 2015: ‘Ascensiunea doamnei Nicoleta Pene e de domeniul fantasticului. A venit in Tel Drum ca un nimeni, direct sefa la CFP. In cateva luni, doamna Ignat a plecat si ea (Nicoleta Pene) e acum director comercial care, la masa cu Pitis, taie si spanzura'”, scrie Rise Project.

Nicoleta Pene a fost vazuta si in fata Palatului Cotroceni, in februarie 2017, ea protestand alaturi de Mircea Badea impotriva presedintelui Iohannis.

Documentele si emailurile prezentate de cei de la Rise Project arata si cum se faceau trocurile si numirile discretionare in functii ale statului.

Sotul Nicoletei Pene, Dacian, a fost director de mecanizare in Tel Drum pana in 2014, dupa care a fost numit sef la Registrul Auto Roman Teleorman. Apoi el a fost mutat la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier), sef regional pe sase judete – Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Prahova si Teleorman.

„Cazul lui Dacian Pene de la Tel Drum surprinde politica de cadre la PSD Teleorman, filiala lui Dragnea care daruieste tarii premierul, ministrul de Interne si un pluton de secretari de stat. Cele doua dimensiuni, afacerile si administratia, se intrepatrund aici in mod traditional, monopolizate de aceeasi oameni.

Inclusiv Petre Pitis, manager la Tel Drum, a fost consilier judetean PSD. La fel – Marian Fiscuci, coleg de liceu cu Dragnea, pe numele caruia a fost privatizata initial societatea. Adrian Simionescu, ex-deputat, apare sistematic in scurgerea de informatii pentru ca lucreaza si el formal in grup. Simionescu si Fiscuci sunt cumnati. Toti trei sunt inculpati cu Dragnea in dosar”, arata Rise Project.

Comentarii: