Vanghelie, trimis in judecata. STENOGRAME: „Chem 7-8 insi din justitie si vorbesc, pac, pac”

news

Primarul suspendat al sectorului 5, Marian Vanghelie, a fost trimis in judecata, marti, de DNA, in dosarul in care este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, unele fapte fiind savarsite prin favorizarea firmelor omului de afaceri Marin Dumitru in atribuirea unor contracte.

Conform rechizitoriului procurorilor, in perioada 2006 – 2014, Marian Vanghelie, in calitate de primar al sectorului 5 din Bucuresti, ajutat de Mircea-Sorin Niculae si partial de Laura Ciocan, a cerut si a primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite in cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro, reprezentand un „comision” de 20% din incasari.

Prejudiciul total cauzat bugetului Sectorului 5 prin activitatea infractionala a lui Vanghelie este de 295.207.000 de lei.

Una din probele cheie ale procurorilor DNA este o discutie dintre Marian Vanghelie si Mariana- Carla Dinu- folosita de primar ca intermediar in unele afaceri. Discutia a fost interceptata in biroului primarului, dupa ce femeia fusese citata la DNA. Vanghelie face trimitere la cazul directoarei liceului Dimitrie Bolintineanu, Costica Varzaru care a fost condamnata cu suspendare pentru fraude la bacalaureat.

Marian Vanghelie: Ce faci, ma?

Mariana -Carla Dinu: Ce sa fac, ma? Uite, nu mai fac nimic!

Marian Vanghelie: De ce? Am fost prinsi cu …[neinteligibil]… Acum am venit la servici si nici n-am reusit sa fac majoritatea, imi mai trebuia vreo sapte voturi in …[cuvant obscen]… mea! Mai da-le dracu! Ce faci? Esti suparata? De ce?

Mariana -Carla Dinu: M-au chemat astia la D.N.A.

Marian Vanghelie: De ce?

Mariana -Carla Dinu: Cu casele alea…

Marian Vanghelie: De ce?

Citeste si: Cum l-a infundat Mircea Geoana pe Marian Vanghelie la DNA si ce le-a spus procurorilor

…………………………………………………………………………………………………….

Mariana -Carla Dinu: M-au intrebat si de tine. Ca te cunosc?

Marian Vanghelie: Si ce-ai zis?

Mariana -Carla Dinu:Am zis ca da! Astia…

…………………………………………………………………………………………………………………………..

Marian Vanghelie: Tu ai cumparat de buna credinta, n-ai nicio problema. Esti nebuna!? N-ai facut niciun act de ilegalitate!

Mariana -Carla Dinu: Da, dar de unde sunt atatia bani?

Marian Vanghelie: Aveai o suma mare cand ai cumparat-o, intelegi? Ai avut bani de la tatal tau, de la altele… Tu esti nebuna? Tu, nu fi nebuna, ca n-are ce sa-ti faca, esti cumparator de buna credinta. Linisteste-te un pic! …[neinteligibil-vorbeste in soapta]…

Mariana -Carla Dinu: M-am speriat, iti dai seama? Ca m-au luat cu totul!

Marian Vanghelie: Ssss! Si te-au… Da’ nu te-au urmarit, tu n-ai vazut daca te-au urmarit cand ai plecat? Nu te-ai… De acolo unde te-ai dus de acolo?

……………………………………………………………………………..

Marian Vanghelie: Si ce te-a intrebat? Daca ma cunosti?

Mariana -Carla Dinu: Da.

Marian Vanghelie: Vorbeste mai incet! Si… ce-ai zis?

Mariana -Carla Dinu: Da si am zis ca te cunosc.

Marian Vanghelie: Si …[neinteligibil-vorbeste in soapta]… altceva?

Mariana -Carla Dinu: Atat, de aia…! M-a intrebat daca am… si daca sunt… …[neinteligibil]… actiunile alea …[neinteligibil]…

……………………………………………………………………………………………

Marian Vanghelie: Nu mai fi asa speriata, stai linistita! Iti explic eu, intelegi? Tu trebuie sa intelegi ca n-ai facut nicio ilegalitate. Atata trebuie sa intelegi! Nu stiu daca poti sa te concentrezi un pic si sa fii… ca tu esti o fata isteata si n-ai avut niciodata probleme. Ai facut tu, dracu, tot felul de evaziuni, nu ti-a fost frica. Trebuie sa intelegi ca n-ai facut nimic. Nu-i nimic! Nu-i nimic! Deci, ei vor sa te lege de mine. Tu esti proprietara pe bune. N-ai facut nimic, ai cumparat de buna credinta. Vedem cu actele si cu toate chestiile astea, intelegi? Te punem… iti dau un avocat… Cand ti-a zis sa te duci la ei? Cand ti-a zis sa te duci la ei?

………………………………………………………………………………………………………………..

Marian Vanghelie: …[neinteligibil]… Eu iti dau avocat, eu iti dau avocat! Nu e nicio dovada, n-ai facut niciun act de ilegalitate. Poa’ sa zica doua sute de insi orice, n-ai nicio dovada! Tu ai cumparat de buna credinta. Ai incredere in mine, ca sunt destept si nu sunt prost! Eu n-am stiut ca tu esti asa speriecioasa. Sumele nu-s industriale, intelegi? Sunt niste bani. Si sa vorbim un pic, ca acuma vine si avocatul, vedem cum facem. Vedem unde mergem sa discutam, ca sa nu… sa te pregatesc un pic, sa vorbim si cu avocatul, intelegi?

Marian Vanghelie: Tu poti sa-ti revii, ca esti prea…? Pe bune, e nasol! …[neinteligibil-vorbeste in soapta]… sa te linistesti! Tu poti sa-ti dai seama ca nu ai facut nicio ilegalitate, indiferent de ce zic ei? Tu stii foarte bine ca si pe directoarea de la BOLINTINEANU si pe toti i-am scos, i-am… i-am… au scapat toti. Daca vrei si spunem prostii nu mai putem… Doamne fereste, ca… ne baga astia acuma dau si interpretari.

…………………………………………………………………………………………………………….

Marian Vanghelie: Eu iti dau avocat, iti dau aia… ma ocup de tot. „Eu una daca eu nu pot sa ies n-am nicio problema.” Ei, cred ca, pe bataliile astea politice, vor sa ajunga la mine. Eu, una, eu sunt si in to… am o gramada de relatii, am tot. Dar daca ma ia si pe mine si ma incurca. Ai inteles?

Mariana -Carla Dinu: Am inteles!

Marian Vanghelie: Eu pot sa chem in seara asta, chem sapte-opt insi din justitie si vorbesc, pac, pac, fac toate lucrurile, fac… Pentru orice facem pasul unu, pasul doi, pasul trei …[neinteligibil-vorbeste in soapta]…

Mariana -Carla Dinu: Ok.

Marian Vanghelie: Deci, eu stiu toate fazele. Deci, nu trebuie sa… sa discutam! Discutam numai la ureche, asa! Si eu… Poti sa te duci acasa, sa vii mai tarziu, sa vin la tine, sa trimit avocatul, sa vina… Eu recunosc ca ai venit la mine, ca nu sunt prost! Tre’ sa recunosc: „Da, domn’e, a venit, ai venit sa te sfatui cu mine.” Si daca vrei… Da’ spune-mi adevarul! Pentru ca ma poti ajuta! E pacat de Dumnezeu asa sa… pentru ca te sperii… ca nu te ajuti nici pe tine, nici pe mine, intelegi? Ai rabdare, dracu, ramai cu casele alea sunt un milion de euro. N-are rost. Eu ma duc oricum in seara asta, auzi, sa vorbesc cu RARES, sa se duca maine dimineata, la prima ora, la IOHANNIS, intelegi? Ca eu am o… tin relatia prin RARES BOGDAN cu IOHANNIS, pentru ca are nevoie de mine sa fac majoritatea la Senat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: