Vanzarea legala de MARIJUANA a adus statului Colorado mai multi bani decat alcoolul

life

Locuitorii din statul american Colorado pot sa cumpere legal marijuana, in scopuri recreationale, inca de la inceputul anului trecut. Legalizarea comercializarii acestui drog s-a dovedit o solutie perfecta pentru buget, in 2014 statul incasand venituri mai mari din taxele pe „iarba”, decat din cele pe alcool.

Astfel, Colorado a incasat 72 de milioane de dolari din taxele pe marijuana, aproape dublu comparativ cu banii incasati in urma taxelor pe bauturile alcoolice: 42 de milioane de dolari, scrie time.com.

Miercuri, autoritatile au instituit ziua in care marijuana s-a vandut fara taxele datorate in mod normal statului, eveniment primit cu incantare de catre consumatori. Aceasta zi fara impozit este, potrivit specialistilor, semnalul ca legalizarea marijuanei a fost un pas bun si ca aceasta „afacere” aduce la buget sume importante.

„Taxele colectate in urma comercializarii la liber a marijuanei au fost deosebit de mari pe perioada anului trecut, astfel incat aceasta sarbatoare este o zi binemeritata. Timp de 364 de zile, vanzarea de marijuana a adus statului zeci de milioane de dolari, bani care vor fi reinvestiti”, a spus Mason Tvert, directorul de comunicare al proiectului care a dus la liberalizarea vanzarii de marijuana.

Foto: rt.com

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: